Vijoličasti so danes, na nekoliko razmočenem igrišču, gostovali v Gorici, od koder so prinesli tri točke. Na gostovanju so manjkali kaznovana Pihler in Mešanović, vrnil pa se je Vršič. V začetni enajsterici znova Milec, izven kadra Šuler, Viler, Kramarič, Šme in Uskoković. Prvič v letošnjem prvenstvu na klopi Ivković, z Rajčevićem v štoperski navezi Cretu

Že v drugi minuti Maribor do prednosti

V drugi minuti so vijoličasti prišli do ekspresnega vodstva. V 84. sekundi se je namreč zgodila fenomenalna akcija. S kombinatoriko do gola, v zaključnem delu Vršič pravočasno na levo stran do Kolmaniča, potem pa najmlajši v naši enajsterici z natančnim predložkom, Mlakar pa je spretno zadel z glavo. Njegov gol št. 11 v letošnjem prvenstvu.

V tekmovalnem in borbenem duhu so Mariborčani nadaljevali tudi kaseje, po levi strani sta Kolmanič in Makar iskala Zahovića, a jim je bil na poti Osuji, ki je pred njimi izbil v kot. Nato je prišel prvi konkreten poskus Goričanov, Osuji po preigravanju do udarca z roba kazenskega prostora, a zadel je prečko. Po kotu nato nov udarec proti domačim vratom, a Zahović žal ni bil dovolj natančen.

Mlakar boljši od domačega vratarja

V 27. minuti ponovna priložnost za še večje vodstvo, podal je Kolmanič, do udarca je v obetavni situaciji prišel Hotić, a čez prečko. Le nekaj minut kasneje so vijoličaste ponovno ločili centimetri, s pomočjo vetra. Rajčević je izvajal prosti strel pred našim kazenskim prostorom, žoga je ob sunku vetra preskočila Sorčana, ki je ne bi več ujel pred golovo črto, a je zadela vratnico.

Nato pa v 35. minuti gol Mlakarja. Hotić je streljal z 18 metrov, Sorčan je odbil, po odbitku pa je bil nato najhitrejši Mlakar. Kmalu še priložnost za 0:3, Zahović po podaji Hotića do dvoboja 1 na 1 s Sorčanom, uspešnejši domači vratar, ki je odbil v kot.

V drugem polčasu rumeni kartoni in menjave ter razveljavljen gol

Mariborčani so drugi polčas pričeli brez sprememb v enajsterici. Že takoj so pričeli z akcijo, a si je Cretu prislužil rumeni karton po zračnem dvoboju z Grudino. Pro prostem strelu ob robu kazenskega prostora je s podajo v sredino poskušal Šipek, do udarca je prišel Filipović a nenatančno.

S prodorom nato Milec do zaključka, ciljal je z roba kazenskega prostora, mimo desne vratnice. Novogoriška mreža se je nato v 59. minut ponovno zatresla, toda gol je bil razveljavljen. A kot kaže posnetek, neupravičeno. Podal je Kolmanič, Zahović je bil na pravem položaju in natančno mimo Sročana, vendar so sodniki presodili, da gre za ofsajd.

Neveljaven, razveljavljen gol!

Priložnost za gostitelje po akciji, v kateri je Grudina v boju za žogo odrinil Rajčevića ter podal do Velikonje, kjer mu je namero preprečil Pirić, nato pa Cretu v kot. Saša Gajser je protestiral pri četrtem sodniku, a zaman. Nato pa se je moral še posloviti s klopi in si konec tekme ogledati drugje.

V mariborski vrsti sta nato sledili dve menjavi, v igro sta vstopila Bajde in Tavares, kjer je slednji minuto kasneje že dobil rumeni karton. Tavares ob nadzoru nad žogo, posredovanje Filipovića, s prekrškom na kapetanu, sodnik pa je pokazal rumeni karton Tavaresu. In nato se je zatresla še mariborska mreža. V 78. minut je za Goričane zadel Velikonja, ki je žogo z natančnim udarcem poslal v mrežo ob levi vratnici.

Večja prednost za Maribor, domači z igralcem manj

In GOL za Maribor. Po kotu je z glavo podaljšal proti vratnici Bajde, Zahović hitrejši od tekmecev in z glavo je usmeril žogo čez golovo črto. Tokrat zadetek za Mariborčane priznan. Kmalu zatem pa so brez igralca ostali domačini, Osuji je namreč šel nekoliko preostro nad Hotića, zaradi drugega rumenega kartona je moral z igrišča.

Mariborčani se niso dali, Bajde v 88. miunti do soočenja s Sorčanom, a žal uspešnejši domači vratar. Še zadnja menjava, namesto Hotića v zadnjih minutah v Igro Felipe Santos. Tudi v štirih minutah podaljška, domači brez akcije.

NK MARIBOR : GORICA

Nova Gorica, športni park. Prva Liga Telekom Slovenije, 31. krog. Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Pomočnika: Andraž Kovačič (Ljubljana) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani). Četrti sodnik: Blaž Kos (Kresnice). Delegat: Iztok Gustinčič (Portorož).

GORICA: Sorčan, Curk, T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Kolenc, Grudina, Šipek (66′ Marinič), Osuji, Filipović, Velikonja. Klop: Celcer, Halilović, Hodžić, Celcer, Jermol, Marinič, Smajlagić. Trener: Saša Kolman.

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Cretu, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Vršič (72′ Tavares), Mlakar (72′ Bajde), Zahović. Klop: Handanović, Ivković, Klinar, Felipe Santos, Bajde, Mulahusejnović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 0:1 Mlakar (2), 0:2 Mlakar (35), 1:2 Velikonja (77), 1:3 Zahović (82)

Rumeni karton: Osuji (19), Cretu (50), Tavares (73)

Rdeči karton: Osuji (87, 2R)