Kljub temu, da je Marcos Tavares prejel slovenski potni list že pred leti, po pravilih, ki veljajo v tem trenutku, ne more igrati za slovensko reprezentanco, poroča Ekipa24.

Slovenija je moj dom. Tu se počutim dobro. Tu hočem ostati za vedno. Škoda, da ne morem igrati za slovensko reprezentanco To so sanje,” je za POP TV povedal kapetan vijoličastih. Po pravilih Fife Tavares namreč ne more igrati s slovensko reprezentanco, saj je v mladih letih odigral nekaj tekem za Brazilijo. Kot velevajo pravila, bi moral imeti potni list države, za katere reprezentanco igra, že ob svoji prvi reprezentančni tekmi v karieri. Jasno je, da takrat Tavares še ni vedel, da ga bo pot ponesla v Maribor, kjer bo postal nogometna legenda. Tako so mu v tem trenutku vrata slovenske reprezentance žal zaprta.

Tavares verjame, da mu lahko Čeferin pomaga pri uresničitvi sanj

A kapetan vijoličastih še ni obupal, saj verjame, da mu lahko pomaga Aleksander Čeferin, slovenski predsednik evropske zveze. “Mogoče lahko Fifa spremeni neke zakone, mogoče mi bo Aleksander Čeferin pomagal pri tem, da bi odigral eno tekmo za slovensko reprezentanco. Z veseljem bi zaigral za slovensko reprezentanco,” je poudaril Tavares.