Za udeleženci relija je tudi že dan počitka v La Pazu. A ta za tekmovalce kategorije originals, v kateri tekmuje tudi edini slovenski tekmovalec Simon Marčič, ne pomeni prav veliko počitka, saj ga praviloma izkoristijo za popravila na motociklih in štirikolesnikih. Marčič je tako dan počitka preživel z orodjem v roki, netekmovalni dan pa mu je prišel zelo prav, saj se je moral lotiti nujno potrebnih popravil na svojem dirkalniku.

Za Marčiča ponovno težave, sedaj mu je odtrgalo cev

Na 6. etapi iz Arequipe proti La Pazu mi je šlo odlično, dober ritem sem imel in napadal na polno. Mislim, da sem vozil okrog 50. mesta, ko mi je 20 kilometrov pred ciljem odtrgalo cev za dovod olja iz agregata v hladilnik. Najprej sem prosil domačine za nekaj olja, šlo je za silo, a že po nekaj kilometrih sem videl, da preveč teče in da bom v cilj očitno moral peš. Še enkrat letos mi je pomagal srbski tekmovalec Gabor Saghmeister in me privlekel v cilj. Lahko rečem, da ni bil ravno slavnostni vhod v mesto, ki je vrvelo v karnevalskem vzdušju,” je zadnjo porcijo težav na reliju opisal Mariborčan.

Dve uri sem se klatil po taboru, da bi našel cev, a brezuspešno, saj imajo novi modeli KTM dirkalnika precej krajšo cev. Na koncu sta mi dva domačina iz La Paza cev izdelala kar doma in mi dobesedno ‘rešila rit’. Ponosen sem, da mi je uspelo vse skupaj prebroditi,” je bil pri opisu reševanja težav slikovit Marčič.

Uspeh, da je prišel do Bolivije

Priznal je, da je zanj že velik uspeh to, da je sploh prišel do Bolivije; v nadaljevanju pa pričakuje, da bo imel več sreče z motociklom. Puščavski del relija ga je presenetil, saj se je izkazalo, da je podlaga veliko mehkejša od tiste v puščavi Liwa, obenem pa skoraj snežno bela, kar pomeni slabo vidljivost v urah, ko je sonce najvišje.