Vodilni skakalec v svetovnem pokalu Norvežan Halvor Egner Granerud (299,4 točke), vodilni že po prvi seriji druge tekme svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu, je prišel do šeste zmage to sezono. Pod žarometi je bil drugi njegov rojak Daniel Andre Tande (297). Med le tremi slovenskimi finalisti je bil s 13. mestom najboljši Peter Prevc (270,9).

Foto: Srdjan Zivulovic/Bobo

Od šestih Slovencev na tekmi so se trije uvrstili med trideseterico, najboljši med njimi je bil Peter Prevc, ki je v finalu z 11. nazadoval na 13. mesto. Še bolj je po rezultatski lestvici v finalu padel najboljši Slovenec to zimo Anže Lanišek (269,2 točke). Po prvi seriji je bil Domžalčan deveti, po drugi pa je končal na 15. mestu.

Edini preostali slovenski finalist Žiga Jelar (246,5) je v finalni seriji z 29. napredoval na 26. mesto. Brez točk svetovnega pokala so danes od Slovencev vnovič ostali Cene Prevc, Tilen Bartol in Domen Prevc s 36., 37. in 42. mestom.

“Včasih točno veš, kaj delaš narobe, in točno veš, kaj moraš narediti, da bi bil tam, kjer si želiš. Pri skokih je to velikokrat, ko iščeš občutke na kaj in kako se osredotočiti, da bo skok ‘stekel’. V teh trenutkih je najtežje, vendar se da hitro priti nazaj in uživati v skokih,” je nov neuspeh na Instagramu optimistično s pogledom naprej pospremil Domen Prevc.

Skakalce nove tekme svetovnega pokala čakajo že prihodnji konec tedna, ko se bodo zbrali v poljskih Zakopanah.