V Ljudskem vrtu je danes, 17. februarja, potekala pripravljalna tekma pred začetkom spomladanskega dela. Vijoličasti so igrali proti Celju ter jih premagali za tri gole.

Že na začetku tekme so domači prevzeli pobudo ter povedli že v 17. minuti z golom Zahovića s podajo Pihlerja. Žoga se je od vratnice odbila čez golovo črto. Nato sta z napadom poskusila še Vršič in Milec, ki pa nista bila dovolj natančna. Dovolj natančna ni bila nato niti akcija Tavaresa in Zahovića, a se je slednjemu le ponovno posrečilo v 33.minuti. Vršič z dolgo podajo proti Zahoviču, ta pa najprej s spretnim odzivom ob sprejemu žoge, nato pa z golgeterskim zaključkom ob soočenju z vratarjem.

Zahović kar trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo

V začetku drugega polčasa je v igro namesto Hotića vstopil Bohar, ki je že v 55. minuti udaril proti desni vratnici po akciji Zahoviča in Vršiča. V 64. minuti je v igro vstopil Mlakar, ki je na igrišču zamenjal Tavaresa. Minuto kasneje je Vršič z atraktivno podajo proti Zahoviću, ki je poslal žogo pred gol, začel uspešno akcijo, ki jo je končal Milec in silovito zabil žogo v mrežo.

Celjani so nato zmanjšali zaostanek, ko je Lupeta po silovitem udarcu iz obrata zadel pod prečko. V 71. minuti je iz igre odšel debitant Cretu, ki so ga iz igre pospremili z aplavzom, v zvezno vrsto pa je vstopil Dervišević. Tik pred koncem tekme je nasprotnikovo mrežo še enkrat zatresel Zahović, ki je z glavo usmeril žogo v levi kot.

 

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Cretu (71′ Dervišević), Pihler, Hotić (46′ Bohar), Vršič, Zahović, Tavares (64′ Mlakar). Klop: Obradović, Hodžić, Doumbia, Uskoković, Vrhovec, Dervišević, Ahmedi, Bajde, Bohar, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

NK CELJE: Jurhar, Brecl, Džinić, Stojinović, Vidmajer (64′ Andrejašič), Pišek, Žinko, Pungaršek (82′ Kerin), Požeg Vancaš, Lupeta, Vizinger. Klop: Rozman, Andrejašič, Cvek, Kerin, Pečnik, Predragović, Šauperl. Trener: Dušan Kosič.

Strelci: 1:0 Zahović (17), 2:0 Zahović (33), 3:0 Milec (65), 3:1 Lupeta (67), 4:1 Zahović (89)