Madžarsko jezero Velence je minuli konec tedna, kot smo poročali, gostilo najboljše veteranske veslače, med katerimi je bila tudi ekipa iz Maribora. Šlo je za veteransko svetovno prvenstvo v veslanju, na katerem je nastopilo kar 5033 posadk, 3858 veslačev iz 740 klubov in 52 držav. Nastopajoči so bili razdeljeni v 13 starostnih skupin, od 27. leta naprej.

Naslednje leto zagotovo na prvenstvu pri severnih sosedih

Mariborske barve je zastopala 13 veslačev, in sicer Marko IršičPrimož HedlŽiga VoršičIztok NipičJernej LorbekDarjan KnehtlAndrej PavkovičMarko NovakMarko GraceBlaž VelclBranko KoprčinaBlaž Kopič ter Simon Krampač. In kot je po vrnitvi iz prvenstva povedal Žiga Voršič, predsednik Študentskega veslaškega društva, ki spada pod okrilje Športne zveze Maribor, so z rezultati zadovoljni. »Zmage nam res ni uspelo doseči, smo pa bili blizu in dosegli odlične uvrstitve, to je dve drugi in eno tretje mesto. Vsi doseženi rezultati pa so odlična spodbuda za naprej,« je poudaril Voršič in o načrtih nadaljeval, da se bodo zanesljivo udeležili svetovnega prvenstva naslednje leto, ki bo v avstrijskem Linzu.

V ospredju enojec in dvojni dvojec

In rezultati: V dvojnem dvojcu sta se Voršič in Nipič (kategorija od 27 do 35 let) okitila s srebrnim odličje, Hedl in Iršič (36-42 let) pa sta zasedla 8. mesto. V enojcu so nastopili Koprčina (kategorija 65 do 70 let), ki je bil 6., Nipič (43-50 let) je domov prinesel bronasto medaljo, Voršič (36-42 let) pa je zasedel 2. mesto.  V dvojnem četvercu so Hedl, Iršič, Lorbek, Knehtl (36-42 let) dosegli 7. mesto, Pavkovič, Novak, Grace, Velcl (27-35 let) pa 8. mesto. V osmercu so Voršič, Nipič, Held, Iršič, Velcl, Krampač, Kopič in Lorbek, s krmarko Dijano Brkljačić, priveslali na 5. mesto.