Vijoličasti so se v popoldanski tekmi, na domačem igrišču, pomerili z Domžalami. Na zelenico se je po okrevanju vrnil Šuler, medtem ko Mlakar, kljub treningom, še ni dobil priložnosti v začetni enajsterici. V začetni enajsterici je prvič po prihodu v klub maja 2016, tekmo pričel Amir Dervišević.

Domžale v slačilnico z golom prednosti

Že takoj so domači pričeli z napadalno igro in v tretji minuti za uvod postregli z dvema zaporednima kotoma, a brez konkretnejšega zaključka. Že v deseti minuti so povedli gostje. Kirm je podal v kazenski prostor, kjer je Širok po sprejemu uspel priti do udarca in s silovitim udarcem zbil žogo pod prečko. Vijoličasti so se odzvali s poskusom Boharja, vendar je bil vratar Domžal na pravem mestu. Mulalić je nato ubranil še močan udarec Hotića in Zahovića.

V 25. minuti so vijoličasti dobili odlično priložnost za izenačenje. Bohar je s peto posredoval do Vilerja, ta je takoj podal do Zahovića, ki je iz bližine zadel vratnico. Po kotu je priložnost dobil Dervišević, ki je podal Zahoviću. Ta je preusmeril žogo z glavo, a ponovno dobra obramba domžalskega vratarja. Nato je z udarcem z glavo poskušal še Tavares, a žoga je šla mimo desne vratnice. Tudi gostje so dobili priložnost, ko je Ibraimi streljal proti Handanoviću, a čez prečko v kot. V slačilnice so odšli z 1:0 v prid Domžalam.

Vršič takoj po vstopu v igro zadel

Vijoličasti so se v igro vrnili z začetno enajsterico. V 48. minuti je na gol domačih streljal Bizjak in dal gol za 2:0. Podaja Vetriha do Ibraimija, nato do Bizjaka, ki je potisnil žogo v mrežo. Zahović je nato z glavo žogo poslal ob vratnico. V igro je vstopil Bajde namesto Pihlerja ter Mešanović, ki je zamenjal Boharja.

Med iskanjem poti do domžalskih vrat je Viler udaril po tleh z roba kazenskega prostora, a ni bil dovolj natančen. Mešanović je nato sam odšel v protinapad, a ga je s prekrškom ustavil Dobrovoljc, sodnik se ni oglasil. Milec si je nato zaradi ugovarjanja prisvojil rumeni karton. Dobrovoljc, ki je ostal v igri, je izbil pred golovo črto. Podal je Bajde, Zahović z drsečim posredovanjem do žoge, mimo vratarja, a je zadetek preprečil domžalski branilec V igro je vstopil Vršič namesto Derviševića v 85. minuti, ki je nato le zatresel mrežo Domžal v 89. minuti. Po štirih minutah sodniškega podaljška še nekaj akcije domačih, a brez gola.

 

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (85′ Vršič), Pihler (55′ Bajde), Hotić, Bohar (64′ Mešanović), Zahović, Tavares. Klop: Cotman, Rajčević, Cretu, Bajde, Kramarič, Vršič, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

NK DOMŽALE: Mulalić, Širok, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Husmani, Vetrih (70′ Alvir), Ibričić, Kirm (61′ Hodžić), Ibraimi (87′ Nicholson), Bizjak. Klop: Tetičkovič, Žužek, Hodžić, Alvir, Nicholson, Rom, Gnezda Čerin. Trener: Simon Rožman.

Strelci: 0:1 Širok (10), 0:2 Bizjak (48), 1:2 Vršič (89)

Rumeni karton: Vetrih (30), Dobrovoljc (72), Ivković (75), Milec (78)