28°C

Bi tekmovali s Flisarjem? Zdaj imate priložnost!

22.03.2018 ob 11:50 22.03.2018 ob 14:06
Filip Flisar se je po zaključku sezone v smučarskem krosu odpravil na Kanin, kjer je preveril teren in se lotil načrtovanja proge za tamkajšnjo snežno dirko sezone – Red Bull Samo Gas!

FOTO: Samo Vidic/Red Bull

Filip Flisar se je po zaključku sezone v smučarskem krosu odpravil na Kanin, kjer je preveril teren in se lotil načrtovanja proge za tamkajšnjo snežno dirko sezone – Red Bull Samo Gas! Ta se bo na našem najvišjem smučišču odvila 7. aprila, tekmovalci pa bodo na smučeh ali deskah bežali pred kosmatim možem – Flisarjem. Zmagovalec bo tisti, ki bo ob tem prišel čim dlje. Po možnosti do cilja, čeprav Filip pravi, da v to dvomi.

Vsakdo se bo s hitrimi brki in brado najprej pomeril v kvalifikacijski vožnji, kjer bo štartalo po petdeset tekmovalcev, najboljših 15 iz vsake skupine pa nato še v finalu. Na voljo je le 200 štartnih mest, zato velja s prijavami pohiteti.

Razgibana proga

Proga bo razgibana in bo vsebovala tehnične elemente, ki so značilni za smučarski kros: pozitivne in negativne zavoje, skoke in valove. Štart bo tekaški, saj se bodo tekmovalci s štartne linije pognali peš, stekli kakih 20 metrov do svojih smuči in desk, jih zapeli na noge in se pognali v dolino.  Filip jim bo dal nekaj prednosti, nato pa jih bo lovil in izločal. Pri tem tudi opozarja: “Treba bo smučati pametno, ne z glavo skozi zid. Na progi bo gneča in seveda bodo vsi hoteli biti prvi.”

Najhitrejša linija bo tista idealna, ampak ta bo tudi najbolj oblegana, zato se bo izplačalo poiskati kakšno manj direktno in tisto odpeljati res hitro.  Najbolje bo že na začetku nabrati nekaj prednosti pred glavnino skupine, da bo potem več prostora za hitro vožnjo in več možnosti za dober rezultat. To pomeni, da je tudi trening hitrega natikanja smuči ali desk lahko dobra naložba za to dirko.

Veliko dobre volje in poguma

Filipu bo sprva lažje, saj bo na progi sam, ko bo ujel glavnino pa bo iskal luknje za prehitevanje. “Za dirko boste rabili smuči ali deske, obvezno dobro namazane, zraven pa veliko dobre volje in poguma, saj se bo dirkalo hitro, adrenalinsko. Strah naj torej ostane doma, pa tudi prisrčnice s šnopcem so do konca tekme prepovedane,” še dodaja Flisar.

Ob tem se Mariborčan tekme veseli tudi zato, ker bo zagotovo izjemno zabavna, ob takšnem številu smučarjev in deskarjev na kupu pa tudi dober afterparty ne bo izostal. Vse o tekmovanju in prijavni obrazec najdete na uradni strani.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

S 1. septembrom bodo trgovine zaprte na vse praznike

Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov ter Trgovinska zbornica Slovenije...

Tako nenavadna vprašanja ljudje vpisujejo v Google

Zakaj se moj oče oblači v obleke? Kakšna je razlika med svinjo in svinjino? Kaj je prav - Irak al...

FOTO: Prepoznate vlomilca? Za pomoč pri iskanju ponujajo 2000 evrov

Vlomilca sta v okolici Slovenske Bistrice naredila kar nekaj škode.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

V Mariboru bodo nastanili štiri begunske družine

Slovenija se je zavezala, da sprejme 60 oseb, beguncev iz Sirije, družin, ki predstavljajo najbolj ...

FOTO: Hitlerjeve rove na Teznem močno ogrozila voda

Po dolgih mesecih borbe s poplavljenimi podzemnimi rovi je sedaj voda končno našla pot iz njih, og...

Epska etapa dirke po Franciji, Roglič med najboljšimi

Znova izjemna etapa dirke po Franciji.