Kakšno vreme državni meteorologi napovedujejo za danes in prihodnje dni?

Po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) bo danes, 27. novembra 2022, v zahodni Sloveniji pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Drugod bo sprva precej megle ali nizke oblačnosti, ta pa se bo čez dan delno razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Goriškem in ob morju do 13 stopinj Celzija. V Mariboru naj bi se živo srebro povzpelo do 7 stopinj Celzija.

Pa obeti?

Jutri bo na zahodu države in v višjih legah zmerno, drugod pa pretežno oblačno in ponekod megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, v alpskih dolinah okoli -5 stopinj Celzija, Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, nad okoli 600 metrov nadmorske višine bo občasno naletaval sneg. Količina padavin bo majhna.

Sneg bo začel naletavati v torek zvečer

V Mariboru naj bi po napovedih ARSO začelo rahlo snežiti v torek okoli 22. ure. Snežilo ali snežilo in deževalo naj bi s presledki tudi v sredo, četrtek in petek. Jutranje temperature bodo predvidoma najnižje v torek, takrat naj bi termometri kazali štiri stopinje Celzija pod ničlo.

Po podatkih ARSO je snežna odeja trenutno najdebelejša na Kredarici, kjer je visoka 55 centimetrov. Na Treh kraljih na Pohorju in na Rogli je snežna odeja debela 25 centimetrov.