Slovenke in Mariborčanke, ki so krojile našo zgodovino

8. marec ni le podarjanje cvetja, ampak predvsem dan spomina na dolga leta, ki so bila potrebna, da so bile ženskam dodeljene številne pravice. Zato naj bo letošnja čestitka nekoliko drugačna – v obliki majhnih spominskih zgodb pomembnih Slovenk in Mariborčank, ki so del naše zgodovine.

Bolniška odsotnost v času koronavirusa?

Preverili smo koliko oseb je na bolniški in kako dolga je najdaljša bolniška, ki je trenutno v trajanju in kako bo vplival koronavirus. Bolniške odsotnosti so veliko breme tako za delodajalce in ZZZS. Izdatki za nadomestila so že sedaj za 156 milijonov večji kot pred petimi leti.

DNEVNA: Na delovnem mestu kar tretjina Slovencev “ne zmore več

Izgorelost, stres, »Ne morem več!«. Zdi se, da so ti in njim podobni pojmi del našega vsakdana. Bodisi nanje naletimo, ko se podamo v knjigarno in opazimo dolge, polne police knjig, namenjenih duševnemu zdravju in samopomoči ob stresu, ali pa se s stresom srečujemo iz oči v oči. Niste edini, saj stres občuti vse več ljudi. Predvsem na delovnem mestu …

DNEVNA: Gorski kolesarji postajajo gonilo pohorskega turizma

Je pohorski Bike park dovolj razširjen, so cene dovolj vabljive, so proge dovolj razvejane, da se bodo k nam vračali tudi turisti z vseh smeri Evrope, celo sveta? Na gondole v dolgih vrstah čaka večje število gorskih kolesarjev kot smučarjev.

DNEVNA: Spletno »širjenje koronavirusa«, mediji in cenzura

Dejstvo je, da novi virus obstaja in hitro potuje, v množici novic in sporočil, ki nas obkrožajo, pa je težko videti dejansko stanje. Imam dovolj veliko zalogo hrane, bodo zaprli šole, je virus hujši ali blažji od gripe? Nenehne nove informacije, ki so večkrat tudi lažne, resnico izkrivljajo … O vlogi medijev in socialnih omrežij, cenzuri in oglaševanju v trenutni situaciji s filozofom, strokovnjakom za medije ter predavateljem na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, dr. Borisom Vezjakom.