Slovenska vrsta je za uvod v ligo narodov, v svojem premiernem nastopu v ligi B (pred tem je dvakrat igrala v ligi C), gostila najvišje rangirano ekipo v skupini B4. V dosedanjih dveh medsebojnih (prijateljskih) tekmah je enkrat izgubila in enkrat igrala neodločeno, tokrat pa kljub na trenutke obetavni predstavi znova doživela poraz.

Po tekmi s Švedi bo Slovenija v soboto odpotovala v Beograd, kjer jo v nedeljo čaka obračun s Srbijo (ta je danes proti Norveški izgubila z 0:1). Potem pa bo 9. junija v Oslu igrala z Norveško, 12. junija pa še doma s Srbijo. Dva kroga bosta nato še septembra, in sicer 24. domača tekma z Norveško, 27. pa še gostovanje na Švedskem.

Kek je tekmo začel s tremi srednjimi branilci, od začetka je zaigral tudi Miha Mevlja, ki je imel nekaj težav. Na bokih sta bila Gregor Sikošek in Petar Stojanović, v osrčju zvezne vrste Adam Gnezda Čerin in Jasmin Kurtić, za napadalne naloge pa so bili zadolženi Miha Zajc, Žan Celar in Andraž Šporar.

Gostje, ki so med drugimi pogrešali Zlatana Ibrahimovića, kapetana Victorja Lindelöfa in Albina Ekdala, pa so odločneje začeli in že v uvodnih minutah prišli do nekaj prekinitev. Hitro pa so nase opozorili tudi Slovenci, potem ko je v osmi minuti po lepi akciji Sikoška in Zajca pred vrati le malce zamudil Celar.

Le dve minuti pozneje so bili Švedi še bližje zadetku, ko je z glavo poskusil Viktor Claesson, ki pa je zadel vratnico. V 12. minuti pa je imel veliko prostora na robu kazenskega prostora Kristoffer Olsson, a je zgrešil cilj.

Šporar je bil v 21. minuti naslednji, ki je prišel do strela, a je to malce z desne strani storil preslabo za Robina Olsna. Slovenski napadalec je imel v 31. minuti še lepšo priložnost, ko je prišel neoviran pred Olsna, toda slednji je dobro posredoval po nizkem strelu. Šporar je streljal tudi v 35. minuti, a takrat premalo natančno.

V 36. minuti pa so sodniki dosodili prekršek Jake Bijola v kazenskem prostoru in posledično enajstmetrovko za Švede, kar so potrdili tudi tudi po pregledu posnetka. Z bele pike je v 39. minuti nato streljal Emil Forsberg in zanesljivo premagal Jana Oblaka.

Med polčasoma je Kek v slačilnici pustil Šporarja in namesto njega v igro poslal Benjamina Šeška, ki je kmalu zatem oplazil prečko s strelom iz bližine, a je bil že pred tem Celar v prepovedanem položaju.

Šeško je v 59. minuti poskusil še s strelom od daleč, a žogo poslal čez vrata Švedov. Malce zatem je imel nekaj dela spet Oblak, a ga je dobro opravil in žogo izbil v kot. Slovenci so sicer v teh trenutkih Švede potisnili na njihovo polovico, med drugim je Celar enkrat poskusil z nizkim strelom, ki pa Olsnu ni povzročil nobenih težav.

Slovenci so še naprej poskušali, a so Švedi dobro blokirali strele, za nameček pa so Skandinavci v 88. minuti izpeljali hiter protinapad prek Dejana Kuluševskega, ki je sam prodrl v kazenski prostor in z desne strani žogo poslal pod prečko slovenskih vrat.