Slovenijo je ponoči zajelo močno sneženje, zato bo velik del države zjutraj pobeljen s snežno odejo. Na cestah delujejo posipne in plužne skupine.

Previdno na cesti

S prometnoinformacijskega centra voznikom svetujejo previdno vožnjo z upoštevanjem varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

V večjem delu države naj bi do jutra zapadlo od pet do 15 centimetrov snega. Največ ga bo v visokogorju, do jutra lahko tudi do 50 centimetrov. Na Notranjskem in v višje ležečih predelih Gorenjske, Koroške in Dolenjske bo zapadlo od 15 do 30 centimetrov, piše na spletni strani neurje.si.

Pri nas snežno odejo še čakamo

Manjša količina snega lahko zapade tudi v Podravju, Prlekiji, v Halozah, Posavju ter v nekaterih nižjih predelih Ljubljanske kotline in osrednje Savinjske regije. Snega pa najverjetneje ni pričakovati v nižjih delih Primorske in v Prekmurju.

Z Agencije za okolje RS (Arso) opozarjajo tudi na možnost močnejših sunkov burje na Primorskem. Ti bodo ponoči lahko dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro. Burja bo na prehodu z Notranjsko in v višje ležečih krajih Primorske gradila snežne zamete, slabeti pa bo začela proti jutru.

Tudi sneženje bo ponehalo proti jutru. Sprva bo oblačno. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija. Sredi dneva se bo od severa delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju 9 stopinj Celzija.

STA