Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal štab civilne zaščite za Zahodno Štajersko v Celju. Ob tej priložnosti je v izjavi za medije državljane pozval, da se cepijo proti covidu-19, ko pridejo na vrsto. Meni namreč, da bomo prav s precepljenostjo še letos končali zdravstveno krizo.

Lani smo ugibali, kdaj nam bo znanost dokončno pomagala, zdaj pa imamo po besedah predsednika republike odgovor na to vprašanje. “Po koncu te zdravstvene krize bomo zaradi strokovnosti in človeške požrtvovalnosti vseh, ki se borijo proti covidu-19, rekli, da smo bili priča strokovnemu in humanitarnemu podvigu,” je dejal Pahor.

Po njegovi oceni je med sogovorniki, s katerimi se je danes srečal v Celju, prevladalo splošno upanje, da bomo zlasti zaradi cepiva uspešno končali to zdravstveno krizo.

Pahor je tudi poudaril, da zaupa stroki, ki vladi svetuje pri sprejemanju ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusta, ukrepi pa morajo biti sorazmerni, primerni in pravočasni. Če hočemo, da je krize konec, potem se moramo po njegovih besedah teh ukrepov čim bolj držati.

Pahor bo obiskal vse štabe civilne zaščite po državi

V Celju je Pahor obiskal celjsko bolnišnico, Celjski mladinski center in dom starejših ob Savinji, srečal se je tudi s celjskim županom Bojanom Šrotom, ki mu je predstavil aktivnosti ob prvem in drugem valu epidemije. Kot je dejal Šrot, so veliko pozornosti namenili najbolj ranljivim skupinam, za katere so med drugim organizirali tudi tople obroke. Obenem so posebno skrb namenili gospodarstvu, finančno pa bodo tudi letos pomagali nekaterim storitvenim podjetjem.

Predsednik države se je odločil, da obišče vse štabe civilne zaščite po državi, saj ima tako priložnost osebno se zahvaliti ljudem, ki se v prvih vrstah soočajo s covidom-19.ž

STA