Na območju Ilirske Bistrice je moralo več ljudi poiskati pomoč na urgenci zdravstvenega doma, saj je prišlo do množične zastrupitve s hrano, poroča RTV.

Šlo bi naj za okoli 100 ljudi

Prvi primeri zastrupitev s hrano med prebivalci Ilirske Bistrice so se pojavili v soboto, nadaljevali so se v ponedeljek zjutraj. Neuradno bi naj imeli hude prebavne težave – bruhanje, drisko, trebušne bolečine, zaradi dehidracije bi naj nekateri potrebovali celo infuzijo. Gre za klasične simptome zastrupitve s hrano.

Po neuradnih informacijah bi naj vsi kupili biftek ali meso za biftek v mesnici Puc.

V mesnici Puc bi naj vsi kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so nato sami naredili biftek. Mesnica je od torka popoldan zaprta, njen lastnik Aleš Milavec je za Televizijo Slovenija povedal, da še ni jasno, kje je prišlo do kontaminacije mesa: pri njih ali v široki dobaviteljski mreži. Dodal je, da meso kupuje izključno pri slovenskih dobaviteljih.

Več informacij bi naj izvedeli danes

Ni še jasno niti, ali gre za okužbo z bakterijo salmonela. Inšpektorji Nacionalnega inštituta za javno zdravje in inšpektorata za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so v mesnici odvzeli vzorce. Prvi rezultati bodo morda na voljo že danes.

Sodeč po poročanju RTV so na pregled napotili tudi vse zaposlene. Ni informacij, če je kdo od zastrupljenih potreboval bolnišnično oskrbo.