Nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti ponovno razburja s svojimi izjavami. Tokrat je pokomentiral razsodbo Ustavnega sodišča, da je trenutna ureditev, ki istospolnim zakonskim parom ne dovoljuje posvojiti otroka, v neskladju z stavno prepovedjo diskriminacije. Odločitve očitno ne odobrava, kar je možno sklepati iz njegovega ostrega zapisa.

Prejel tako odobravanje kot kritike

Ko sem se rodil, je bilo nezakonito biti ped…r“, je začel svoj zapis. Nadaljeval je, da je bilo kasneje dovoljeno, a na skrivaj. “Potem dovoljeno v javnosti. Danes je ponos. Upam, da bom umrl prej, preden postane obvezno,” je zaključil svoje ostro razmišljanje.

Njegova objava na Facebooku je že naletela na veliko število odobravanj in kritik. Odzvalo se je že skoraj 4 tisoč uporabnikov družbenega omrežja, objava pa ima že več kot 400 komentarjev, prav tako jo je že delilo skoraj 300 uporabniških profilov. Zaznati je mogoče odobravanje in strinjanje z njegovim razmišljanjem, veliko ljudi pa ga kritizira. “Take škode svetu ne delajo, kot nestrpneži!” je eden izmed komentarjev na Jelinčičevo razmišljanje. Kaj pa menite vi?