Pred komisijo je Janša 3. marca med drugim zanikal, da bi SDS v preteklosti kakorkoli vplivala na poslovanje podjetja NTV24, saj gre za delniško družbo, in podjetje Nova hiša, ki izdaja portal Nova24tv.si.

Ne spomni se

Kot je dejal, se ne spomni, da bi o posojilu Dijane Đuđić stranki SDS razpravljali na kateremkoli od organov stranke. Preiskovalna komisija pa je bila po njegovem mnenju ustanovljena, ker se je tranzicijska levica ustrašila, da bo njen medijski monopol v Sloveniji vsaj malenkostno ogrožen.

Zaslišanje je bilo zaradi Janševega odhoda na sejo vlade 3. marca prekinjeno. Nadaljevanje zaslišanja je bilo nato predvideno na seji konec marca, a je Janša odsotnost opravičil, sejo pa je predsednik komisije Gregor Perič (Konkretno) odpovedal.

To je razburilo poslance dela opozicije, ki so ocenili, da gre za nagajanje in onemogočanje dela komisije, slišati je bilo tudi pozive k odreditvi prisilne privedbe.

Za danes je sklicana tudi nujna seja, na kateri naj bi zaslišali Ajdo Brlec in Cvetka Sršena ter za zaprtimi vrati obravnavali osnutke zapisnikov sej preiskovalne komisije.

STA