Inšpektor v sektorju uniformirane policije in kriminalistka Policijske uprave Murska Sobota sta pred dnevi prejela sklep o prepovedi opravljanja dela. Kot danes piše časnik Večer, sta se zaradi lažnih PCT potrdil znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki preiskuje kazniva dejanja policistov.

Prejela izredno odpoved

Proti njima je bil uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, so po poročanju časnika Večer potrdili v Generalni policijski upravi.

Na Policijski upravi (PU) Murska Sobota poteka proti obema notranjevarnostni postopek.

Novembra so namreč po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna PCT potrdila. Na posebnem oddelku, ki usmerja preiskavo, so potrdili, da so preiskave potekale tudi na območju PU Murska Sobota, vendar zaradi interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov informacij o morebitnih kazenskih ovadbah in kaznivih dejanjih ne morejo podati.

Odpustili še štiri osebe

Ob inšpektorju in kriminalistki iz PU Murska Sobota je ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi po poročanju Večera doletel še štiri uslužbence iz Generalne policijske uprave in policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper. V ločeni preiskavi se je v lovke preiskovalcev zaradi vpletenosti v izdajo lažnega potrdila PCT ujel tudi policist, zaposlen na Prometni policijski postaji Maribor.

STA