Pred državnim zborom se je ob sprejemanju desetega protikoronskega zakona PKP 10, zbrala množica ljudi. Protestniki opozarjajo na že sprejete ukrepe v času epidemije in poudarjajo, da bo novi protikoronski zakon, če ga bo DZ danes potrdil, omogočal nadaljnje omejevanje človekovih pravic. Po glasnih prepirih je policija odpeljala nekaj ljudi.

Nasprotujejo PKP 10 kot podlagi za obvezno cepljenje

Protestniki, med njimi je tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, nasprotujejo novemu PKP 10 predvsem zato, ker naj bi ta pomenil podlago za uvedbo obveznega cepljenja, a pravna podlaga za cepljenje sicer že obstaja, vlada pa je iz PKP 10 že umaknila nekatere sporne določbe. “To se je zgodilo po naši napovedi, da bo protest, tako, da mislimo, da so protesti padli na plodna tla. Je pa še kup nevarnosti, ki v PKP 10 ostajajo,” pravi Stevanović, navaja Žurnal24.

Skupina protestnikov je v spremstvu policije do stavbe ustavnega sodišča odnesla cvetje in sporočilo, množica, ki je šla za njimi, je vzklikala “lopovi”, “začnite delat” in “za naše otroke gre”, navaja Žurnal24. Skušali so prodreti skozi obroč policistov proti stavbi državnega zbora, prišlo je do prerivanja. Policija je protestnike pozivala, naj zapustijo območje pred ustavnim sodiščem, nato pa na tla podrla moškega, ki je pozival k temu, da pritisnejo na policiste, nakar prišlo do pretepa med policisti in protestniki.