Medtem, ko se v javnosti pojavljajo ugibanja, ali se bo v novi vladi našlo mesto tudi za Marjana Šarca in Alenko Bratušek, dasiravno za vstop med poslance in v vlado s strani državljanov nista prejela dovolj glasov, najverjetnejši mandatar Gibanja Svoboda dr. Robert Golob namigovanj ni želel komentirati.

Proti kar dve tretjini anketirancev

Vlada naj bi danes postavila temelje za spremembo zakona o vladi in dokončen razrez ministerstev med koalicijskimi partnericami. Danes bo tako predvidoma znano, ali držijo informacije, da naj bi SD dobila štiri ministrska mesta, Levica tri, ostala pa bi zasedli kadri iz kvote Gibanja Svoboda.

Tudi sicer dr. Golob poudarja, da bodo vsa imena ustrezna in strokovna. Prihodnji teden bodo predvidoma stekli konkretni pogovori o ministrskih imenih.

O tem, ali se vam zdi primerno, da v novi vladi svoje mesto najdeta predsednika strank, ki jima ljudstvo ni podelilo dovolj glasov za avtomatsko vstopnico, smo spraševali tudi vas, dragi bralci.

Velika večina, skoraj dve tretjini vprašanih, ni naklonjena tej ideji in menijo, da naj Gibanje Svoboda dr. Roberta Goloba deluje skladno z voljo ljudstva in ju v vlado ne povabi.

Danes bo predvidoma znano, ali držijo informacije, da naj bi SD dobila štiri ministrska mesta, Levica tri, ostala pa bi zasedli kadri iz kvote Gibanja Svoboda.