Smo sredi enega prometno najbolj obremenjenih vikendov, preverite, kje je trenutno najhuje.

Vir: promet.si

Podaljšan konec tedna zaradi ponedeljkovega praznika bo eden bolj prometno obremenjenih, opozarja prometno-informacijski center. Močno povečan in tudi upočasnjen promet z zastoji je pričakovati na posameznih odsekih avtocest in hitrih cest ter mejnih prehodih in ostalih cestah. Voznike pozivajo k strpni vožnji in upoštevanju prometnih pravil.

Kje je trenutno največja gneča?

Aktualni zastoji so pred predorom Karavanke:

  •  proti Avstriji, 4 kilometre;
  •  proti Sloveniji. 5 kilometrov, predor občasno zapirajo.

Na hitri cesti Škofije – Koper – Izola med Bertoki in izvozom Koper center proti Hrvaški.

Zastoji pa so tudi proti mejnim prehodom s Hrvaško:

  • Na koncu podravske avtoceste pred Gruškovjem, 4 kilometrov.
  • Iliriska Bistrica – mejni prehod Jelšane, 7 kilometrov.
  • Šmarje – Dragonja,
  • Seča- mejni prehod Sečovlje, 5 kilometre.
  • Trnovec – Metlika.

Na večini mejnih prehodov s Hrvaško so čakalne dobe pri izstopu iz Slovenije. Na Gruškovju, Sečovljah, Dragonji in na Jelšanah pa tudi v obratni smeri. Največja čakalna doba je trenutno na Gruškovju, kjer se za izstop čaka več kot dve uri ter za vstop od ene od dveh ur.

Vir: promet.si

Pričakovati je tudi močno povečan promet proti izletniškim točkam, bolj polna počivališča in parkirne prostore ter čakalne dobe na bencinskih servisih. Voznikom zato svetujejo, da v smeri proti morju, Istri, Dalmaciji in turističnim točkam računajo na zgostitve z možnimi zastoji.

Zaradi praznika en izmed prometno najbolj obremenjenih vikendov

Tako v ponedeljek, ko je praznik v Avstriji, Italiji, Franciji, na Hrvaškem in v Sloveniji, kot v torek na prometno-informacijskem centru pričakujejo zastoje pred mejnima prehodoma Karavanke in Šentilj proti Avstriji.

Slovenska policija pa posebej na praznični ponedeljek v dopoldanskem času pričakuje povečan promet proti Gorenjski oz. v smeri proti Brezjah.

Zaradi povečanja prometnih tokov in večjih zgostitev v prometu se policija v prihajajočih dnevih in tednih boji drastičnega poslabšanja prometne varnosti. Voznike zato pozivajo, da se držijo prometnih pravil, so strpni, načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije ter potujejo morda po manj obremenjenih poteh. Ob zastojih naj pomislijo na vse udeležence v prometu, so še pozvali.