18°C

Z avtobusom na Pohorje? Brezplačen prevoz za kolesa

28.06.2018 ob 13:31 28.06.2018 ob 13:32
Poletna ponudba podjetja Marprom letos znova vključuje nekaj sezonskih linij, s katerimi potnikom omogočajo ugoden prevoz do različnih ciljev v domačem okolju, med drugim tudi na Pohorje.

Poletna ponudba podjetja Marprom letos znova vključuje nekaj sezonskih linij, s katerimi potnikom omogočajo ugoden prevoz do različnih ciljev v domačem okolju, med drugim tudi na Pohorje. Tako so uvedli posebni avtobusni liniji na Pohorju in povezavo do poletnega kopališča Mariborski otok.

Prevoz kolesa na Pohorje je brezplačen

V tokratni poletni sezoni bosta na območju Pohorja obiskovalcem in vsem ostalim na razpolago dve avtobusni liniji. Ena linija je na relaciji Ruše-Areh-Bellevue-Botanični vrt in druga Botanični vrt-Hoče-Bellevue-Areh-Ruše. Na obeh bo manjši avtobus, opremljen s prikolico za kolesa, vozil do 2. septembra ob sobotah, nedeljah in praznikih. Vozni red za obe omenjeni liniji, ki imata vmesne postaje tudi pri več znanih turističnih točkah na Pohorju, je dostopen na spletni strani Marproma. Cena enosmerne vozovnice za odrasle znaša 2 evra, za otroke stare od 6 do 15 let pa 1 evro. Prevoz kolesa je brezplačen.

V Mariboru so ponovno poskrbeli tudi za podaljšanje mestne avtobusne linije številka 8 do Mariborskega otoka. Prevoz na tej liniji bo do začetka septembra na razpolago vsak dan od 8.30 do 20. ure, s frekvenco odhodkov vsakih 30 minut.

Navodila za kolesarje pri nameščanju in odstranjevanju kolesa

Pred namestitvijo kolesa na prikolico z njega odstranite vso prtljago in predmete, kot so torbe, vrečke, plastenke s pijačo itd. Vso prtljago vzemite s seboj na avtobus.

Pred prihodom avtobusa se na postaji s kolesom postavite na vidno mesto, kjer vas voznik lahko opazi. Pri tem z dvigom roke opozorite voznika, da želite na prikolico namestiti kolo.

Prevoz kolesa je možen vedno, kadar so na prikolici oziroma nosilcu na razpolago prosta mesta. Če je prikolica že zasedena, prosimo počakajte na naslednji prihod avtobusa.

Kolo morate na prikolico namestiti sami. Če pri tem opazite kakšne težave, prosimo nanje opozorite voznika. Med nameščanjem kolesa nikdar ne stopite na nasprotni vozni pas.

Kolo na prikolico oziroma nosilec pravilno namestite tako, da ga položite v vodilo in nato še pritrdite s pomočjo ročic na nosilcu.

Po namestitvi kolesa se prepričajte, da je pravilno pritrjeno, zatem pa vstopite v avtobus. Pred izstopom na ciljni postaji opozorite voznika, da boste s prikolice vzeli kolo.

Ko na postaji odstranite kolo s prikolice, se varno postavite ob avtobus in vozniku z dvigom roke sporočite, da lahko odpelje.

Ob odstranjevanju kolesa ne stopite na nasprotni vozni pas.

Nestandardna kolesa, ki jih ni možno varno pritrditi, ni dovoljeno prevažati na prikolici. To velja tudi za kolesa z motorjem.

Za pravilno namestitev ali odstranitev kolesa ste odgovorni sami. Podjetje Marprom ne odgovarja za kakršnokoli materialno škodo ali morebitne telesne poškodbe pri tem.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

Zbirala denar za operacijo deklice, nato pa izginila

Šestletna Maša iz Pesnice pri Mariboru bi se morala prihodnji teden odpraviti na operacijo v ZDA, ...

FOTO in VIDEO: Andrej Šiško prepeljan v UKC Maribor

Šiško je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaz...

Eden največjih štajerskih delodajalcev povečuje prodajo in število zaposlenih

Družba za letos načrtuje dodatno rast prodaje v višini 63 milijonov evrov, njihovi najpomembnejš...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Pričela se je celovita prenova Lackove ceste

Včeraj so se pričela dela na Lackovi cesti od Pohorske ceste do Bezjakove ulice. Trenutno je zara...

Ta delovna mesta so najbolj podvržena depresiji

Nekatere službe so bolj depresivne od ostalih in tisti, ki jih opravljajo imajo pogosteje z duševn...

Popravek članka: Marprom išče nove delavce, sedanji s plačami nezadovoljni

Na spletnem portalu  www.maribor24.si  je bil dne 18.09.2018 objavljen članek novinarke z naslovo...