Evropski teden športja v Mariboru z več kot 50 brezplačnimi prireditvami za občane in občanke Maribora.

Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa 2018, s katerim so v mestu povezali in združili vse športne prireditve in dogodke v terminu od 22. in 29. septembra. Skupaj z več kot 40 organizatorji so taji pripravili več kot 50 brezplačnih prireditev, ki so namenjene občankam in občanom najbolj športnega mesta v Sloveniji – mesta Maribor.

Več kot 50 brezplačnih športnih prireditev

Kot Evropsko mesto športa, si Maribor prizadeva povečati število obiskovalcev športnih prireditev, povečati obiskanost športnih prireditev v mestu, povečati število aktivnih prebivalcev mesta in povečati uporabo javne športne infrastrukture. Zato se bo v ta namen na Trgu Leona Štuklja in izbranih lokacijah v Mariboru odvijal pravi športni maraton. 

Tako se bo na osrednjem prireditvenem prostoru na Trgu Leona Štuklja vsak dan odvijalo več različnih prireditev, kot so jesenski ženski rokometni turnir, predstavitev nogometne šole NK Maribor, predstavitev plesne šole Rolly, športi poligon za otroke ter streljanje z lokom, jutranja telovadba, Bodifit Švic Fest in ulična košarka 3 na 3 za pokal Maribora, več informacij si lahko pridobite tukaj.

Ostale prireditve se odvijajo na različnih lokacijah v MO Maribor (Mestni park, na reki Dravi, na Mariborskem Pohorju, v prostorih športnih društev in zvez, …).

Zaključek Evropskega tedna športa na Festivalu športa 

Zaključek Evropskega tedna športa bo potekal 29. septembra na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal Festival športa. Na festival športa bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše. Festival je namenjen družinam z otroki, ki bodo na ta način spoznali različne športe, s katerimi se lahko začnejo aktivno ukvarjati. Dogajanje bo spremljal zanimiv animacijski program.