Športno društvo Sveti Jurij v Slovenskih goricah - NK Jurovski Dol v letošnjem letu združuje deset selekcij; od nogometnega vrtca do več selekcij v nogometni šoli ter še člansko in veteransko ekipo. V njihovi nogometni šoli je trenutno okoli 160 otrok in bližnje in širše okolice. Še najbolj prepoznavni so po članski ekipi, ki se je lansko leto uvrstila v finale pokala na nivoju Medobčinske nogometne zveze Maribor in v Ljudskem vrtu odigrala nepozabno tekmo z NK Maribor. Jurovski navijači so takrat dobesedno okupirali mariborski nogometni stadion. Fantje po polovici sezone zasedajo 7. mesto v 1. ligi MNZ Maribor. "Naš cilj je uvrstitev med prvih pet ekip in v prihodnjih sezonah vključitev v boj za napredovanje v 3. slovensko nogometno ligo," pove predsednik društva Robert Črnčec. 

V ekipi so igralci, ki so izkusili nogomet na vrhunski ravni 

Nadaljuje, da težko dobijo nove igralce oziroma okrepitve, saj so ena izmed redkih ekip, ki igralcev ne plačuje, nihče pa več noče igrati zastonj. Vseeno in kljub temu pa v članski ekipi igrajo tudi domači igralci, ki so izkusili nogomet na vrhunski ravni: Leon Črnčič (NK Maribor, Aluminij, Atalanta (ITA), Leicester (ANG), Rudar Velenje), David Satler (NK Maribor), Davorin Šnofl (futsal reprezentant), Tjaž Lovrenčič (futsal reprezentant), Dejan Belna (NK Grad) … Pohvala in zahvala pa gre seveda tudi vsem ostalim fantom, ki garajo in trenirajo zastonj oziroma za pijačo in hrano po tekmi. "Prav zaradi tega je naš cilj, da vzgajamo in pridobivamo nove članske igralce iz lastne nogometne šole."

NK Jurovski Dol je sekcija športnega društva, ki vključuje še kolesarsko in teniško sekcijo ter sekciji odbojkaric in košarkarjev. 

Imajo premalo vadbenih površin 

1. marca so opravili redni letni zbor članov, na katerem so potrdili vsa poročila in načrt dela. Največ so govorili o težavah z zagotavljanjem površin za trening. Imajo namreč ogromno otrok, vadbenih površin pa zelo malo. "Za trening imamo samo majhno pomožno igrišče, katerega lastništvo ni urejeno. Lastniki namreč zahtevajo prevelik znesek za odkup zemljišča, katerega težava je tudi, da je ob večjem dežju vedno poplavljeno. Zato trenutno s treningi gostujemo na Sveti Ani, v Jakobu in Lenartu," razloži Črnčec.

[[image_1_article_64495]]

Doda, da kljub temu v urejenost športnih površin vlagajo veliko naporov. Pozimi so na pomožnem igrišču postavili stebre za reflektorje, da bodo lahko igralci spomladi trenirali tudi v večernih urah. Njihova velika želja pa je, da bi v domačem kraju, v bližini športnega parka, našli dovolj veliko zemljišče, kjer bi lahko nemoteno trenirale vse selekcije. "Trenutno vse moči usmerjamo v ta cilj, saj želimo novo sezono začeti na svojih trening površinah. Velika želja je tudi izboljšanje ostale infrastrukture v Športnem parku Jurovski Dol, predvsem povečanje objekta in slačilnic."

Nogometne priprave na Primorskem 

Poglavitni cilj nogometne šole NK Jurovski Dol je rekreacija otrok, usmerjena v tekmovalni šport, predvsem z namenom otroke pripeljati na igrišča, vstran od prevelike uporabe elektronskih naprav. Prav tako jih navajajo na primerno vedenje in vrednote.

[[image_7_article_64495]]

Nogometna šola je v začetku leta organizirala nogometne priprave, letos prvič v večjem obsegu - skoraj za celotno nogometno šolo. Ekipi U11 in U13 sta bili na pripravah od 25. do 28. februarja v Izoli. Fantje so uživali v treningih in druženju, za konec pa so se pomerili z vrstniki, NK Portorož Piran. "V klubu smo za naše mlade nogometaše pripravili še presenečenje, in sicer ogled reprezentančne košarkarske tekme med Slovenijo in Izraelom v Kopru," pravi Robert Črnčec. 

[[image_4_article_64495]]

[[image_6_article_64495]]

Ekipe U15, U17 in U19 pa so odšle na priprave od 14. do 17. marca v Poreč. Organizacija tako obsežnih priprav zahteva veliko volje in energije, za kar gre zahvala vodji nogometne šole Luki Sambolecu.

[[image_2_article_64495]]

[[image_3_article_64495]]