Ob zaključku šolskega leta je župan občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah Peter Škrlec priredil 13. sprejem za učence Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, ki so osnovnošolsko izobraževanje od 3. do 9. razreda zaključili z odličnim uspehom oziroma so imeli ob zaključku povprečno oceno 4,5 ali več.

Osnovno šolo zapušča srčna generacija devetošolcev

Sprejema so se udeležili vsi odlični učenci generacije 2013-2022, in sicer Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec in Lara Leš. Ravnateljica šole Vesna Breznik nam je povedala, da letos osnovno šola zapušča srčna generacija štirinajstih devetošolcev. “Njihov učni uspeh znaša 4,2, nacionalna preverjanja znanja so pisali nad državnim povprečjem. Na njihov zadnji šolski dan so se individualno poslovili prav od vsakega učitelja na šoli, kar mislim, da je bila res lepa gesta.”

Župan je učencem čestital za njihov uspeh in jim zaželel srečo ter mnogo uspehov tudi v prihodnje. Poudaril je, da se ne odlikujejo le kot izvrstni učenci, temveč so aktivni tudi na mnogih drugih obšolskih področjih. Posebne čestitke je namenil Urški Zorec za vpis v zlato knjigo osnovne šole. “To je učenka, ki je bila izjemno uspešna na več tekmovanjih, v točkovanju odnosa do učiteljev, šolskega dela, upoštevanja šolskih pravil, … je dosegla največ točk in se vpisala v zlato knjigo,” je še pojasnila Breznikova

.V nadaljevanju se je Škrlec zahvalil razredničarki Mateji Nudl in ravnateljici Vesni Breznik. Sprejema so se udeležili tudi starši odličnih učencev, ki svoje otroke podpirajo, vzpodbujajo, jim stojijo ob strani in s tem pripomorejo k njihovim uspehom. Staršem se je župan ob tej priložnosti za njihovo podporo iskreno zahvalil. Vsi učenci so v spomin na zaključek šolanja, poleg čestitk in dobrih želja za nadaljnje šolanje ter prijetnih počitnic, prejeli tudi spominsko darilo.

Zaključna šolska prireditev bo 23. junija

23. junija bo na Osnovni šoli Jožeta Hudalesa Jurovski Dol zaključna prireditev ob šolskem letu in dnevu državnosti. Dogodek bo namenjen tudi izdaji poučne slikanice v dveh jezikih: Sreča v nesreči in Change, katere avtorja sta zdaj že nekdanja učenca šole Anej Satler in Jan Senekovič.