Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Jurij v Slovenskih goricah v letošnjem letu praznuje pomemben jubilej - 90 let delovanja. Osrednja prireditev ob pomembni obletnici bo danes, v soboto, 18. maja. Dogodek bodo združili z 51. dnevom gasilca Gasilske zveze Lenart.

Slavnostno akademijo ob 90-letnico so jurovski gasilci pripravili že 10. maja. Ob tej priložnosti so predstavili zbornik, pod katerega so se podpisali Milena Kokol, Aleksander Purgaj in Marija Šauperl. Podelili so društvene zahvale organizacijam (za dobro sodelovanje), domačim gasilcem in sosednjim društvom. 

[[image_1_article_66191]]

Gasilska parada od osrednjega trga do pokritega šotora

Današnje dogajanje se bo začelo ob 16. uri na osrednjem trgu v Jurovskem Dolu, kjer bo sprejem gasilcev in gostov. Pol ure kasneje se bo oblikovala gasilska parada, v kateri bodo sodelovala vsa društva Gasilske zveze Lenart in povabljena sosednja društva. Sledil bo mimohod gasilcev v smeri osnovne šole, kjer bo častna tribuna z gosti, parada pa se bo zaključila pod velikim šotorom za šolo, kjer se bo začel uradni del praznovanja. 

Za zaključek veselica s Polkaholiki 

Robert Kukovec, predsednik PGD Sveti Jurij v Slovenskih goricah, nam je povedal, da se bo dogajanje pod štorom začelo s kulturnim programom, sledili bodo nagovori visokih gostov, med njimi bo tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik. Osrednji del prireditve bo namenjen 90-letnici PGD Sveti Jurij in 51. dnevu gasilca, na koncu pa bo podelitev visokih državnih priznanj. Te bodo s strani Gasilske zveze Slovenije prejeli gasilci Gasilske zveze Lenart. 

Ob 19.30 se bo pod šotorom začela gasilska veselica s Polkaholiki. Nastopili bosta tudi Dunja Vrhovnik in Tjaša Božič. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo.