Pred dnevi so v Jurovskem Dolu v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah pripravili 13. Jurjevo srečanje folklornih skupin, ki ga tradicionalno organizira Folklorna skupina Jurovčan. Lepo nedeljsko sončno vreme je organizatorjem omogočilo, da se je lahko povorka, v kateri so bile vse nastopajočih folklorne skupine, sprehodila od osnovne šole do osrednjega trga, kjer so folklorniki sklenili veliki krog ter se predstavili številnim obiskovalcem. Ob spremljavi vseh godcev folklornih skupin so skupno zaplesali polko, nakar so plesalci zaplesali tudi z navdušenimi obiskovalci.

[[image_1_article_66692]]

Sodelovalo je sedem folklornih skupin 

Na trgu in na odru kulturnega doma se je predstavilo, oziroma zaplesalo kar pet domačih folklornih skupin, in sicer otroška folklorna skupina Vrtec iz Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, mlajša otroška folklorna skupina Knofeki in starejša otroška folklorna skupina Šleka pac. Nastopili sta tudi gostiteljici, mladinska in starejša folklorna skupina Jurovčan, prireditev pa sta s svojima nastopoma obogatili še gostujoči skupini, folklorna skupina Leščeček KUD Slavko Osterc Veržej in folklorna skupina KUD Goričko Gornji Petrovci.

[[image_2_article_66692]]

Za prihodnost foklornih plesov v Jurovskem Dolu ni bojazni 

Kot nam je povedal Miroslav Breznik, predsednik Kulturnega društva Ivan Cankar Jurovski Dol, je na prireditvi nastopilo okoli 140 folklornikov, pri plesanju polke na trgu se jim je pridružilo še okoli 200 obiskovalcev, tako da je skupaj zaplesalo kar 340 plesalcev. Breznik se je vsem nastopajočim skupinam, njihovim mentorjem, predsednikom društev in ravnateljici osnovne šole zahvalil za njihovo sodelovanje na prireditvi. Izrazil je veliko zadovoljstvo in veselje, da tako mala občina, kot je Sv. Jurij v Slovenskih goricah, premore kar pet folklornih skupin, kar daje upanje, da se bo folklorna dejavnost v kraju, ki neprekinjeno traja že 52. leto, še nadaljevala in se prenašala iz roda v rod. Po prireditvi je sledilo prijetno druženje folklornikov. 

[[image_3_article_66692]]

[[image_4_article_66692]]

[[image_6_article_66692]]

[[image_7_article_66692]]