V Kamnici pred cerkvijo bo v nedeljo, 16. februarja, potekal množični humanitarni zimski pohod od Kamnice do Urbana z naslovom “NA NOGE! Za boljše življenje.”

Na pohod za pomoč družini iz Šentilja

Namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji, še posebej pa k pohodništvu, kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Pohodniki bodo tako imeli priložnost pokazati svojo solidarnost, saj je cilj prireditve zbiranje sredstev za družino iz Šentilja, ki potrebuje pomoč.

Oče je pri hiši za vse sam, skrbi za otroka in ženo ter opravlja vsa gospodinjska dela. Ima alergije in težje diha. Mama občuti, da je breme družini in velikokrat zapade v depresijo in razmišlja, da bi bilo družini lažje, če je pri porodu ne bi rešili. 

Pri štiri-članski družini iz Šentilja je oče doma in skrbi za ženo in mamo, ki je po porodu drugega otroka 2014 utrpela poškodbe in je danes na invalidskem vozičku. Oče prejema delno plačilo za izgubljen dohodek, mama pa je invalidsko upokojena. Gospa je telesno ovirana, težave ima tudi s sporazumevanjem (govor je nerazločen).

Pred mnogimi leti so začeli z gradnjo prizidka, a se je zaradi materine bolezni gradnja ustavila in zasilno so se v nedokončano gradnjo preselili leta 2017, saj so predhodno bivali v enosobnem najemnem stanovanju. Hči obiskuje 6. razred. Je zelo vestna, tiha, prizadevna in lepo vzgojena. Sin ima posledice težkega poroda in obiskuje vrtec. Oba otroka imata odločbo o usmeritvi.

Oče je pri hiši za vse sam, skrbi za otroka in ženo ter opravlja vsa gospodinjska dela. Ima alergije in težje diha. Mama občuti, da je breme družini in velikokrat zapade v depresijo in razmišlja, da bi bilo družini lažje, če je pri porodu ne bi rešili. Osebni avto s katerim opravljajo najnujnejše prevoze (tudi vožnje žene na terapije) je dotrajan. Zato si velikokrat od sorodnikov izposodijo prevozno sredstvo. Ker so finančna sredstva minimalna, kredit za hišo pa 400 mesečno, jim priskočijo na pomoč starši ali si izposodijo denar za položnice.

Program prireditve

Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam. V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa bodo tako spet poskušali podreti nekaj organizacijskih rekordov.

Termin: nedelja, 16. februar 2020 (v primeru slabega vremena 23.2.)
Trasa : Kamnica – Panorama – Medič – Šober – Urban

8.30 – 10.00: start pohoda pod cerkvijo v Kamnici
8.30 – 12.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)
12.30: razglasitev posebnih kategorij in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu Urbana

Startnine za pohod ni.

Humanitarni prispevek: vsaj 1 evro po osebi, koliko pa boste prispevali, pa se lahko odločite sami. Humanitarni prispevek oddate na startu prireditve sodelavcem Karitasa.