Ta dosežek je rezultat večletnega prizadevanja in predanosti lokalnemu kmetijstvu, kar zadrugo postavlja v sam vrh kakovosti na področju slovenskih prehranskih izdelkov. Zgodba Kmetijske zadruge Rače ni le zgodba o uspehu, temveč o srčnosti, predanosti in globoki povezanosti z lokalno skupnostjo. Že trinajst let s ponosom stojijo ob strani slovenskim kmetom, ohranjajo podeželje in ponujajo vrhunske domače dobrote, ki navdušujejo številne slovenske družine Ekipa vključuje strokovnjake, kot so agronomi, veterinarji in prehranski tehnologi, ki skrbijo za najvišje standarde kakovosti v pridelavi in predelavi. Z vztrajnostjo in strastjo so skozi leta ohranili zaupanje potrošnikov in gradili močan ugled. Z uvedbo mobilne trgovine in številnimi lokacijami po Sloveniji pa prinašajo svežino, kakovost in udobje iz kmetij naravnost do svojih strank.
Priznanje za kakovost in zaveza prihodnosti
Nagrada Šampion kakovosti ponosno potrjuje vrhunsko kakovost izdelkov Kmetijske zadruge Rače. Hkrati je priznanje za dolga leta prizadevanj pri ohranjanju slovenske kulinarične dediščine. Ob praznovanju 13. obletnice delovanja je ta dosežek simbol njihove predanosti kakovosti in spodbuda za še drznejše korake v prihodnosti.
Zadruga s ponosom vabi vse ljubitelje domače hrane, da okusijo pristen slovenski okus in podprejo lokalno pridelavo. Šampion kakovosti ostaja zavezan svojim koreninam, vrednotam in kakovosti, ki se čuti v vsakem grižljaju njihovih dobrot – okusih, ki ohranjajo tradicijo in gradijo prihodnost.
Zorjena govedina: Okus, ki ga boste pomnili
Med paradnimi izdelki je zagotovo zorjena govedina, ki postaja nepogrešljiv del prazničnih večerij: "Za pristen okus govedine ni bližnjic," poudarjajo v zadrugi. Proces zorenja zahteva natančen nadzor temperature, vlažnosti in časa, saj se le tako zagotovi najvišja kakovost. Slovenska govedina, ki temelji na tradicionalni reji z voluminozno krmo, je idealna za tovrstne postopke. Goveje meso, ki ga zorijo v posebej prilagojenih zorilnicah od 21 do 60 dni, pridobi edinstveno aromo, prefinjen okus in mehko teksturo. Poseben poudarek namenjajo kosom, kot so roastbeef, T-bone in tomahawk steak, pa tudi manj znanim, a vse bolj cenjenim kosom, kot so flank steak, short ribs in picanha.
[[image_2_article_72567]]
Tradicionalna slovenska kakovost v 13. letu inovativno tudi »na kolesih«
V svetu, kjer pogosto hitrost prehiteva kakovost, je Kmetijska zadruga Rače dokazala, da je mogoče združiti oboje. Njihova mobilna trgovina prinaša najboljše slovenske okuse neposredno v različne kotičke države, pri čemer ostajajo zvesti kakovosti in svežini svojih izdelkov. To je inovativna rešitev, ki združuje udobje klasičnega nakupovanja z dostopnostjo in je zasnovana z mislijo na sodobnega potrošnika. Ponuja vse, kar potrebujete – od svežega mesa do mesnih in sirnih narezkov, ki jih lahko prednaročite tukaj.
Tedenski razpored postankov na različnih lokacijah lahko preverite na njihovi spletni strani, kar omogoča enostavno načrtovanje vaših nakupov. Za dodatne nakupe je v Mariboru, ob postojanki mobilne trgovine na Pohorski tržnici pri Botaničnem vrtu Pivola: vsako soboto od 9.00 do 12.00, na voljo tudi:
Glavna tržnica Mlečno-mesni paviljon: vsak četrtek, petek, soboto od 7.00 do 13.00,
Mesnica Rače: ponedeljek od 7.00 do 12.00, torek–petek od 7.00 do 18.00, sobota od 7.00 do 12.00.
[[image_1_article_72567]]
Od lokalnega polja do vaše mize
Kmetijska zadruga Rače povezuje kmetije od pohorskih vrhov do ravnic Dravskega polja tako, da skrbijo za trajnostno pridelavo, ki temelji na naravnih metodah. Trajnostno kmetovanje je temelj njihovega delovanja, kar pomeni minimalno uporabo kemičnih sredstev, naravna gnojila in ohranjanje biotske raznovrstnosti.
Z njihovo pestro izbiro domačih dobrot lahko na vaši praznični mizi zasije kakovostna slovenska tradicija, medtem pa podprete lokalne pridelovalce in v vsak grižljaj ujamete pristni, domači okus.