Ruše

Sečnja lesa in spravilo lesa v gozdovih sta v tem letnem času nadvse priljubljeni opravili, zato je na več mestih ob gozdovih tudi moč videti večje kupe hlodovine, ki čakajo na odvoz. In tega v večini primerov opravijo po lokalnih cestah, ki »trpijo« pod težo številnih težkih vozil.

Gabrijel Toplak7 dni

Med 6. in 7. uro zjutraj se je v Rušah v sklopu novega festivala OktobeRušefest 2019 pričel vzlet balonarjev.

Uredništvo1 teden

V občini Ruše se to soboto obeta zanimivo celodnevno dogajanje, saj pripravljajo prireditev OktobeRuše fest 2019. Odprli bodo tudi medgeneracijski center DANica Ruše.

Gabrijel Toplak2 tedna

Na podlagi izkušenj iz preteklih let v podjetju Marprom upajo, da bi smučarsko sezono lahko začeli sredi decembra, ob ugodnem vremenu še prej.

Uredništvo1 mesec

Danes so v Rušah odprli nov fitnes, ki ga je občina vrnila v Športni park.

Gabrijel Toplak1 mesec

Obiskovalcem bo nudil kar osem kardio naprav, funkcionalno kletko in šestnajst fitnes naprav oziroma klopi.

Gabrijel Toplak2 meseca

Za namene ločenega zbiranja komunalnih odpadkov je sicer nameščenih preko 130 ekoloških otokov oziroma zbiralnic za zbiranje papirja in stekla. Občina poziva k odvozu v njihov zbirni center.

Gabrijel Toplak2 meseca

Kreslin, Kovačič, Kanibali in mnogi drugi bodo poskrbeli za glasbene navdušence in vse, ki cenijo izvrstno avtorsko glasbo. Za slednjo ni potrebno daleč, priložnost za čarobne večere vas čaka že na festivalu v Rušah.

Jerneja Potočnik2 meseca

Med pohorskimi smrekami ruškega okolja tradicijo nadaljuje največji štajerski spektakel, ki bo ponovno predstavil vrhunske glasbenike, igralce in druge umetnike. Predstavljamo dogajanje tradicionalnega in letos kar jubilejnega Letnega odra Ruše.

Jerneja Potočnik2 meseca

Vodstvo občine Ruše, ki si za občane želi rekreacije in zdravega načina preživljanja prostega časa, je prisluhnilo željam občank in občanov po ponovni vzpostavitvi delovanja fitnesa v Športnem parku Ruše.

Gabrijel Toplak2 meseca

V občini Ruše bodo celovito uredili ravnanje z odpadnimi vodami s priključitvijo kanalizacijskega sistema na Centralno čistilno napravo Selnica ob Dravi in rekonstrukcijo oziroma novogradnjo Čistilne naprave Bistrica – Log.

Gabrijel Toplak2 meseca