Ruše

Potem ko je ruški občinski svet na dopisni seji razrešil dosedanjega direktorja Cezama Tomija Prosnika, je na isti seji imenoval vršilca dolžnosti Javnega zavoda Centra za mlade Ruše – Cezam. Cezam bo odslej vodila Lucija Smolnik.

Ana Lah1 dan

Direktor javnega zavoda CEZAM se je na današnji novinarski konferenci odzval na postopek predčasne razrešitve, katere predlagateljica je županja občine Ruše Urška Repolusk in z argumenti, kot je dejal, zavrača vse očitke.

Gabrijel Toplak2 tedna

Na Gimnaziji in srednji šoli Ruše te dni v uporabo prevzemajo nov laboratorij, prav tako preko Erasmus+ svojim dijakom omogočajo uspešnim dijakom opravljanje praktičnega dela pri delodajalcih v tujini.

Uredništvo2 tedna

Če je bila županja Urška Repolusk mnenja, da je proračun naravnam precej investicijsko, dodatno so dvignili tudi sredstva za pomoč na domu, je opozicija kot razloge za glasovanje proti omenila tudi zadolževanje in koruptivno postavko.

Gabrijel Toplak3 tedni

Potem ko so Domu pod gorco dodelili tri osebe, Dom Danice Vogrinec ne bo imel nobenega. Direktor Marko Slavič je precej razburjen in poudarja, da bodo sprožili ustavno presojo. Delež sofinanciranja vključenih v program javnih del v občinah se je v letu 2020 s strani zavoda za zaposlovanje zmanjšal iz 65 na 60 odstotkov.

Gabrijel Toplak4 tedni

Občina Ruše je na podlagi notranje revizije, ki je ugotovila vrsto nepravilnosti pri poslovanju, pričela s postopkom razrešitve direktorja Tomija Prosnika. Prosnik pravi, da je v ozadju politična akcija in da so bili nekateri dokumenti očitno “sproducirani”.

Uredništvo4 tedni

V Rušah bodo do ureditve odvajanja voda prišli s projektom gradnje kanalizacijskega omrežja.

Uredništvo1 mesec

Oskrba na daljavo s pomočjo napredne tehnologije starejšim, invalidom ali bolnikom dovoljuje, da več časa ostanejo v domačem okolju in so obenem samostojnejši, medtem ko njihovim svojcem precej olajša skrb. Pa se zanjo odločajo? Preverili smo pri občinah, ki so E-oskrbo svojim občanom subvencionirale.

Gabrijel Toplak1 mesec

Danes je v Rušah potekala otvoritev novih prostorov Medgeneracijskega centra Danica Ruše, ob tej priložnosti pa sta občane o pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja nagovorila direktor Doma Danice Vogrinec mag. Marko Slavič ter županja Ruš, Urška Repolusk.

Daniela Leskovar1 mesec

V četrtek bodo v Rušah otvorili nove prostore medgeneracijskega centra, ki starejšim pomaga pri ohranjanju socialnih stikov in aktivnosti.

Petra Bombek1 mesec

Strelskemu tekmovanju se bodo pridružili vrhunski tekmovalci s celega sveta.

Uredništvo2 meseca