Ruše

»Naša Drava« je prinesla Kajakaško kliniko, tečaj veslanja, ki se je pod vodstvom Športnega društva Pure Sport odvijal v športnem parku Ruše.

Uredništvo5 dni

Ruše so edina slovenska upravna enota brez doma za starejše občane, kar pa se lahko, glede na trenutno dogajanje v občini, že kmalu spremeni. Opozicija v občinskem svetu si želi državni dom, županja pa zagotovila od pristojnega ministrstva, da se bo to zgodilo, nima. Dogovori z zasebnim investitorjem, s katerim bi zanesljivo zagotovili prepotreben dom zato že potekajo …

Jerneja Potočnik2 tedna

Ta teden se začne gradnja dva kilometra dolgega odseka Dravske kolesarske poti med Limbušem in Bistrico ob Dravi.

Uredništvo2 tedna

Po seji Občinskega sveta Občine Ruše je bila podana prijava na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) zoper vodstvo Občine Ruše, zaradi domnevnih nepravilnosti pri izvajanju postopkov v zvezi z opravljanjem institucionalnega varstva in projekta izgradnje doma starostnikov na območju občine Ruše.

Uredništvo3 tedni

Mestna občina Maribor je uredila makadamsko pot v dolžini več kot kilometer poti med Drava centrom in Lesarsko šolo Maribor.

Uredništvo3 tedni

Ponekod bodo izklopi električnega omrežja krajši, drugje bo trajalo več ur. Izklopi so nujni zaradi menjav drogov, rekonstrukcij nizkonapetostnega omrežja, montaž priključkov in drugih vzdrževalnih del.

Uredništvo2 meseca

Hofer v Rušah pričel z gradnjo trgovine, ki jo bodo otvorili še letos. Zakaj so za pridobitev vseh soglasij potrebovali več kot dve leti?

Uredništvo2 meseca

Dogajanje bo tokrat, zaradi nestabilne situacije z aktualnim virusom, strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom. Vsak dogodek omejen na maksimalno 500 obiskovalcev.

Uredništvo2 meseca

Dogodki na Letnem odru v Rušah bodo tudi letos potekali v avgustu. Organizatorji so prepričani, da lahko zagotovijo varnost za vse udeležence in zaposlene.

Uredništvo2 meseca

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan4 meseci

Namen dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod je preventivne narave, izbran čas pa sovpada z napovedanimi sprostitvami omejitev, ki so bile sprejete ob začetku razglasitve epidemije COVID-19.

Uredništvo4 meseci