Ruše

Z Občine Ruše obveščajo, da je bil danes, 23. marca 2020, potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom v Občini Ruše, kar je razvidno iz današnje objave podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Uredništvo2 tedna

Potem ko je ruški občinski svet na dopisni seji razrešil dosedanjega direktorja Cezama Tomija Prosnika, je na isti seji imenoval vršilca dolžnosti Javnega zavoda Centra za mlade Ruše – Cezam. Cezam bo odslej vodila Lucija Smolnik.

Ana Lah1 mesec

Direktor javnega zavoda CEZAM se je na današnji novinarski konferenci odzval na postopek predčasne razrešitve, katere predlagateljica je županja občine Ruše Urška Repolusk in z argumenti, kot je dejal, zavrača vse očitke.

Gabrijel Toplak2 meseca

Z ugotovitvami izrednega inšpekcijskega nadzora v primeru privezovanja otrok v tamkajšnjem vrtcu naj bi se svet zavoda osnovne šole seznanil danes.

Uredništvo2 meseca

Če je bila županja Urška Repolusk mnenja, da je proračun naravnam precej investicijsko, dodatno so dvignili tudi sredstva za pomoč na domu, je opozicija kot razloge za glasovanje proti omenila tudi zadolževanje in koruptivno postavko.

Gabrijel Toplak2 meseca

Potem ko so Domu pod gorco dodelili tri osebe, Dom Danice Vogrinec ne bo imel nobenega. Direktor Marko Slavič je precej razburjen in poudarja, da bodo sprožili ustavno presojo. Delež sofinanciranja vključenih v program javnih del v občinah se je v letu 2020 s strani zavoda za zaposlovanje zmanjšal iz 65 na 60 odstotkov.

Gabrijel Toplak2 meseca

Občina Ruše je na podlagi notranje revizije, ki je ugotovila vrsto nepravilnosti pri poslovanju, pričela s postopkom razrešitve direktorja Tomija Prosnika. Prosnik pravi, da je v ozadju politična akcija in da so bili nekateri dokumenti očitno “sproducirani”.

Uredništvo2 meseca

V Rušah bodo do ureditve odvajanja voda prišli s projektom gradnje kanalizacijskega omrežja.

Uredništvo2 meseca

Oskrba na daljavo s pomočjo napredne tehnologije starejšim, invalidom ali bolnikom dovoljuje, da več časa ostanejo v domačem okolju in so obenem samostojnejši, medtem ko njihovim svojcem precej olajša skrb. Pa se zanjo odločajo? Preverili smo pri občinah, ki so E-oskrbo svojim občanom subvencionirale.

Gabrijel Toplak2 meseca

Danes je v Rušah potekala otvoritev novih prostorov Medgeneracijskega centra Danica Ruše, ob tej priložnosti pa sta občane o pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja nagovorila direktor Doma Danice Vogrinec mag. Marko Slavič ter županja Ruš, Urška Repolusk.

Daniela Leskovar3 meseci

V četrtek bodo v Rušah otvorili nove prostore medgeneracijskega centra, ki starejšim pomaga pri ohranjanju socialnih stikov in aktivnosti.

Petra Bombek3 meseci