Ruše

V Rušah so začeli z obnovo Trga vstaje, ki bo dobil novo podobo. Začasno so odstranili spominski plošči in spomenik. Promet je zaradi del speljan po Gimnazijski ulici.

Damjan Veršič1 teden

Potekajo gradbena dela na odseku Dravske kolesarske poti med Bistrico ob Dravi in Limbušem.

Uredništvo2 tedna

Jutri vabijo na nadaljevanje delavnice “Naredi komad”. Kantfest pod vodstvom Petra Andreja že 18. leto v festivalski obliki predstavlja nova in uveljavljena kantavtorska imena.

Uredništvo2 tedna

Preverili smo, na kak način se v občinah Šentilj, Lenart, Maribor, Ruše, Duplek in Sveta Trojica lotevajo gradnje kanalizacijskega omrežja in čistilnih naprav. Ali pri tem koristijo zgolj lastna proračunska sredstva ali se trudijo pridobiti tudi državni in evropski denar? Občinske uprave smo povprašali še o tačas aktualnih gradbiščih in načrtovanem na področju čiščenja in odvajanja odpadnih voda.

Damjan Veršič2 tedna

Lovci iz Ruš zaznali poginule lisice, okužene z virusom pasje kuge. Virus se lahko hitro prenese na mlade necepljene pse in mačke.

Damjan Veršič3 tedni

Direkcija RS za infrastrukturo bo pristopila k sanaciji mostu čer reko Dravo v Rušah. Začetek gradnje predvidoma v začetku leta 2021. Na prenovljenem mostu bo umeščena tudi kolesarska steza, ki je del Dravske kolesarske poti.

Uredništvo4 tedni

Zaradi marčevske korone prestavljeni Glazerjevi dnevi se vračajo. Letos bodo jubilejni, že 10., začeli pa se bodo danes, prav na jesenski ekvinokcij, ki je hkrati ime ene od Glazerjevih pesmi. Dogajanje v Ruše prinaša slavnega gosta, tradicionalni koncert, pesnika v edinstvenih prevodih ter še veliko več.

Jerneja Potočnik2 meseca

»Naša Drava« je prinesla Kajakaško kliniko, tečaj veslanja, ki se je pod vodstvom Športnega društva Pure Sport odvijal v športnem parku Ruše.

Uredništvo2 meseca

Ruše so edina slovenska upravna enota brez doma za starejše občane, kar pa se lahko, glede na trenutno dogajanje v občini, že kmalu spremeni. Opozicija v občinskem svetu si želi državni dom, županja pa zagotovila od pristojnega ministrstva, da se bo to zgodilo, nima. Dogovori z zasebnim investitorjem, s katerim bi zanesljivo zagotovili prepotreben dom zato že potekajo …

Jerneja Potočnik3 meseci

Ta teden se začne gradnja dva kilometra dolgega odseka Dravske kolesarske poti med Limbušem in Bistrico ob Dravi.

Uredništvo3 meseci

KPK naj bi po seji pregledala sprejete in spremenjene sklepe Občinskega sveta Občine Ruše glede ponudnikov izgradnje doma za starejše. Po mnenju svetniške skupine ZA – Združena akcija se daje prednost SeneCuri, kot edinemu ponudniku.

Uredništvo3 meseci