Dežurni prognostik je za nas pojasnil, da bodo temperature padle.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo čez dan znova okrepile. Hladilo se bo. Meja sneženja se bo pričela spuščati. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem popoldne burja. Zvečer ali v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od -1 do 1, drugod od 2 do 4, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do 12 °C, poroča portal Arso.

Naslednji teden pa nas čaka nekaj polarnih dni, saj lahko pričakujemo temperature tudi do -15 stopinj Celzija. Kot je za nas pojasnil dežurni prognostik na Arsu Uroš Strajnar, bodo izjemno nizke temperature prevladovale predvsem v višjih legah, v nižinah bo malenkost topleje, tudi v Mariboru.

“V nižinah bo okoli -7 stopinj, če bo snežilo, bi temperature lahko padle tudi na -10 stopinj”, je dodal. Zapadlo pa bi lahko od 5 do 10 centimetrov snega.

Foto: Arso.

O belem božiču dežurni prognostik, še ni upal špekulirati, saj so napovedi zadnjih nekaj dni spreminjajoče. Zato ne morejo opraviti napovedi za več kot pet dni vnaprej.