V povprečju je med oglasi za zaposlitev mesečno objavljenih 12 prostih delovnih mest za poslovnega sekretarja.

V povprečju je med oglasi za zaposlitev mesečno objavljenih 12 prostih delovnih mest za poslovnega sekretarja. In kako izstopati med vsemi kandidati? Dober poslovni sekretar mora imeti razvite tako osebne kot strokovne kompetence.

Pomembno je to kaj zmore in tudi to kakšna znanja ima in kako hitro se je pripravljen prilagajati.

Prihodnost je nepredvidljiva in nedvomno polna priložnosti. Poklic poslovnega sekretarja pa bo v podjetjih vedno bolj pomemben in tudi precej drugačen kot je bil. Poslovni sekretar prihodnosti bo moral biti tudi dober vodja, ki bo sicer še vedno opravljal rutinske naloge, ob tem pa bo moral biti fleksibilen, inovativen in pripravljen na nenehno izpopolnjevanje.

Zakaj se odločiti za študij poslovnega sekretarja?

  • Ker boste imeli veliko različnih možnosti za zaposlitev (od manjših podjetij, do velikih korporacij, delo v javni upravi ali ustanovitev lastnega podjetja).
  • Ker boste pripravljeni za delo v prihodnosti (pridobili boste veliko raznolikega in sodobnega znanja in razvijali svoje osebnostne kompetence).
  • Ker boste postali bolj samozavestni (v tem turbulentnem času je pomembno, da se znate hitro prilagajati in da imate nova, sveža in praktična znanja).
  • Ker boste izboljšali svoje komunikacijske veščine (veliko boste komunicirali tako v slovenskem, kot v dveh tujih jezikih).
  • Ker boste lahko razvijali svojo kreativnost (naučili se boste izdelati svojo spletno stran, organizirali boste čisto pravi dogodek …).
  • Ker imate radi izzive (v podjetjih je velikokrat poslovni sekretar tisti, ki vodstvu predlaga spremembe in uvede novosti za izboljšanje poslovnih procesov).

Kako do znanja?

Študij v programu Poslovni sekretar zajema vse poslovne smeri, s katerimi se kasneje poslovni sekretar srečuje v poslovnem svetu, ki mu koristijo. Spoznava osnove prava, računovodstva, ekonomije podjetja ter gospodarstva, ki jih kasneje lahko uspešno nadgradi še s sorodnim študijem ekonomije ali managementa. Študij temelji na praktičnih primerih in predstavlja odlično izhodišče za vzpostavitev lastnega podjetja.

Na Dobi lahko študirate v programu Poslovni sekretar brezplačno