Tradicionalnega kresovanja, ki je bilo eno največjih v Sloveniji, letos ne bo.

Več kot 20 let smo Mariborčani kresovali v Koblarjevem zalivu, kjer so poskrbeli za enega največjih kresovanj v Sloveniji. Tega to leto, na omenjeni lokaciji ne bo. Najprej so ga organizirali v lastni režiji, zadnja leta v sodelovanju s sindikati. Mateja Koblar iz gostilne Koblarjev zaliv nam pove: »Sindikati so izbrali drugo lokacijo. Sami ne gremo v to. Vsaj letos ne, kako bo drugo leto še ne moram z gotovostjo trditi.«

Kresovanja ne bo niti na drugi lokaciji

Sekretarka v Območni organizaciji ZSSS Podravja in Koroške Alenka Rožman nam je potrdila, da letos kresovanja ne bo. Ne v Koblarjevem zalivu, ne na kakšni drugi lokaciji. »Naše prireditve so bile nekoč na Snežnem stadionu in po desetletju se ponovno vračajo tja. Vračamo se v naravo, upamo, da nam bo služilo vreme, da bo veliko ljudi, tako Mariborčanov kot pohodnikov in turistov.« Letos bo tako osrednja prireditev v Mariboru na Snežnem stadionu pod Pohorjem 1. maja ob 12. uri. Ali lahko Mariborčani prihodnje leto ponovno pričakujemo kresovanje, tako še ni znano.

V maju v Koblarjevem zalivu pripravljajo novosti

Kot nam je dejala Koblarjeva v sodelovanju s Pametno agencijo v mesecu maju pripravljajo novosti.

Tako bo na omenjeni lokaciji med 18. in 20. majem potekal prvi Štajerski sejem, med 23.in 27. majem pa se bodo odvili stand-up nastopi in druge prireditve. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.