Vsako soboto dopoldne se bodo na osrednji tržnici predstavili mariborski glasbeni ustvarjalci.

Mestna četrt Maribor Center skupaj z Ustanovo Fundacija Sonda ponovno izvaja projekt Zvok moje četrti in k sodelovanju vabi umetnike. Na osrednji mariborski tržnici bodo tako lahko vsako soboto pokazali svoje glasbene veščine med 9.00 in 11.00 uro ter popestrili sprehod med stojnicami.

Doslej so koordinatorji projekta k sodelovanju pritegnili veliko bolj in manj zvenečih imen mariborske glasbene sfere. Jutri se bo denimo na tržničnem prostoru predstavil mariborski vokalno-instrumentalni dvojec Joe & Stacey, sicer člana znane mariborske rockabilly zasedbe Joe & The Rhythm Boys with Stacey, ki bo sobotno jutro obarval v ritmih iz časov, ko je bil rock`n`roll še mlad.

Koordinatorji projekta pa želijo k nastopom pritegniti tudi druge ulične glasbenike.

K sodelovanju želijo pritegniti tudi druge

Poskrbeli bomo za ozvočenje, vsi nastopajoči bodo deležni tudi manjše pogostitve in simboličnega honorarja. Seveda pa bodo glasbeni nastopi vedno odprti tudi za prostovoljne prispevke,” je pojasnil Josip Segedi, koordinator projekta, ki se je v vlogi uličnega glasbenika preizkusil tudi sam.

Gre za dolgoročen projekt, namenjen predvsem podpori in dvigu kvalitete, organiziranosti in opaznosti ulične glasbe v našem mestu, zlasti v njegovem historičnem jedru.

Zasnovo je doslej podprla mariborska Snaga, ki je nastopom uličnih glasbenikov na osrednji mariborski tržnici prižgala zeleno luč, s solidarnostjo v središču projekta, pa si koordinatorji želijo k sodelovanju pritegniti tudi gostince z ugodnostmi za nastopajoče, občino za postopno širitev programa in akreditiranje uličnih umetnikov, turistično gospodarstvo za sodelovanje pri promociji in druge deležnike. Z uspešno izvedbo projekta bo Maribor tako postal privlačna postaja tako za ulične godce, kot za njihove poslušalce od blizu in daleč.