Še pred tednom dni so bili v mariborski Etno Hiši Baščaršija na Poštni ulici precej zadržani glede napovedi, ali bodo v svojem lokalu stregli obroke. Od začetka tedna lahko pod dovoljenimi pogoji malicate v njihovih prostorih, o njih so se namreč natančno pozanimali pri pristojnem ministrstvu.
Strežejo malice in poslovna kosila
»Pred kratkim smo prvič slišali za to možnost, ki jo je naš računovodja preveril na ministrstvu. Natančno so mu opisali, kako lahko to izvedemo. Ko smo dobili natančne informacije, v katerih primerih lahko strežemo hrano tudi v lokalu, smo se odločili, da se v to podamo. Do zdaj smo imeli dve skupini, včeraj pa smo informacijo objavili tudi na Facebook strani,« je povedal Aljoša Marković, vodja poslovanja pri Baščaršiji.
Za rezervacijo mize je potrebno poklicati po telefonu, kjer tudi podrobno pojasnijo pogoje. Za zdaj hrane ne smejo postreči na ploščadi pred lokalom, to je namreč dovoljeno le znotraj lokala. Kdaj bo strežba na prostem mogoča, zaenkrat ne vedo, niti jim tega niso pojasnili na ministrstvu.
»Od petindvajsetih zaposlenih jih trenutno dela pet, kar je dovolj, da operativno pokrijemo poslovanje,« je še povedal Marković in dodal, da okrepčevalnica Sarajevo na Gosposvetski cesti ostaja zaprta do nadaljnjega. Tudi ta je namreč v njihovi lasti in ocenjujejo, da so dostava, prevzem in ena odprta lokacija, za zdaj dovolj.
Ker beležijo manj obiska kot sicer, je njihova ponudba trenutno okrnjena, obiskovalce pa vabijo, da za aktualno ponudbo obiščejo njihovo spletno stran.
Ker so jim na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo podali natančne napotke o tem, pod kakimi pogoji je strežba mogoča v lokalu, pripravili tudi pogodbo za poslovne sestanke ali delavske malice, ki jo je treba podpisati, preden goste postrežejo.