Poraženi kandidat za župana Mestne občine Maribor Franc Kangler ob prvih vmesnih rezultatih ni skrival svojega razočaranja.

Voljo ljudstva je treba spoštovati, rezultat bo sprejel, je dejal. Meni, da ljudje ne ocenjujejo več programa, vsebine ali kandidata ampak bolj sledijo razmerju 60 proti 40 odstotkom, ki so ga dali nedavni referendumi.

“Vedno ne moreš zmagati, glede na to, da sem bil trikrat izvoljen v DZ, dvakrat za župana, večkrat za občinskega in državnega svetnika, pa bom še naprej politično aktiven,” je napovedal.

Podpore stranke NSi ni dobil

Okoliščino, da v drugem krogu ni prejel podpore stranke NSi, je komentiral, da pri tem ne gre za osebno zamero, saj ga je članstvo te stranke volilo, medtem ko je vodstvo njegovega protikandidata Sašo Arsenoviča podprlo, še preden so bile volitve v prvem krogu zaključene, kar je po Kanglerjevih besedah jasno razvidno iz fotografij.

“Mislim, da se Nova Slovenija trenutno nahaja v političnem krču, ker predvsem sledijo državni politiki. Za mene je to dober rezultat, glede na to, da smo kandidata iz Gibanja Svoboda izločili in se sami uvrstili v drugi krog,” je analiziral rezultate, ki jih je dosegel kot kandidat svoje stranke Lista Franca Kanglerja – NLS.

Kangler je napovedal, da bo imel Arsenovič v mestnem svetu težave

Kangler je še izjavil, da ima zanesljive informacije, da je predsednik vlade Robert Golob Arsenoviču dejal, da v koalicijo v mestnem svetu ne sme vzeti stranke SD. Ali je to res in kako se bo to razpletlo, bo treba po Kanglerjevih besedah še videti, ob tem pa meni, da bo imel Arsenovič v mestnem svetu težave.

Ob tem je komentiral še rezultat v Celju, kjer je po 24 letih položaj zapustil Bojan Šrot. Dogajanje tam razume podobno kot drugod v večjih mestih kot so Maribor, Ljubljana in druge mestne občine. “Ljudje ne ocenjujejo več programa, vsebine ali kandidata ampak bolj sledijo razmerju 60 proti 40 odstotkom, ki je bilo izraženo na nedavnih referendumih. To sprejemam in po mojem je gospod Šrot postal žrtev tega procesa,” je ocenil.

STA

Podatki o udeležbi:

  • Število volilnih upravičencev: 87405
  • Število udeležencev volitev: 32379
  • Procent udeležbe: 37.04%

Podatki o izidih volitvev župana:

  • Aleksander Saša Arsenovič
    Aleksander Saša Arsenovič ANDREJ BRVAR IN SKUPINA VOLIVCEV Procent glasov: 61.05% Število glasov: 19571
  • Franc Kangler
    Franc Kangler Lista Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka Slovenije Procent glasov: 38.95% Število glasov: 12485