Gradbena dela za nov mariborski skate park ob OŠ Leona Štuklja v Mestni četrti Nova vas so v polnem teku, bliža se datum zaključka gradnje.

dav

dav

dav

dav

dav

Gradbena dela za nov mariborski skate park ob OŠ Leona Štuklja v Mestni četrti Nova vas so v polnem teku. Investicije s strani MO Maribor so bile sprva ocenjene na 367.00 evrov, potem pa se je cena povzpela na 587.000 evrov. Sodobna opremljenost parka, ki bo večji od prejšnjega, bo omogočala prirejanje regionalnih in mednarodnih tekmovanj.

Zaključek gradnje v začetku septembra

V mestni četrti Nova vas so sicer zaskrbljeni, saj so se nedavno na MOM obrnili z dopisom o končanju del. A kot so za naš portal zagotovili na občini, je zaključek gradnje objekta v skladu s pogodbenimi določili predviden 8. septembra 2019. Potem bi objekt v upravljanje prevzel Urad za šport oziroma Športni objekti Maribor, a še ni znano kdaj.

Za “čajno kuhinjo” se že zanima lokalna skate skupnost

Ob parku je že skoraj docela zgrajena črna zgradba, v kateri bo po zagotovilih občine zasnovan klubski prostor s čajno kuhinjo, prostor bi naj bil namenjen tudi hrambi skate rekvizitov. Za prevzem klubskega prostora se po zagotovilih občine že zanima lokalna skate skupnost. V slednji nam sicer kaj več o morebitnem prevzemu lokala niso znali povedati.

Nov skate park je sicer načrtovan kot dopolnitev parka ob Pekrskem potoku, za katerega bi naj v prvi fazi že obstajala finančna sredstva.