Lenart

Glede na ugodno sliko glede okužb bodo v prihajajočih dneh počasi pričeli s postopnimi selitvami zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjeni v športni dvorani Voličina nazaj v njihovo prvotno bivalno okolje.

Uredništvo3 dnevi

V domu starostnikov v Lenartu trenutno okuženih 39 stanovalcev, ki so ločeni od ostalih. Nastanjeni so v Domu sv. Agate v Zamarkovi, kjer so tudi osebe, ki karantene in izolacije ne morejo preživljati doma.

Damjan Veršič1 teden

V Spodnji Voličini obnovili fasado na tako imenovani stari šoli, ki pa je že več kot 100 let ne uporabljajo za potrebe izobraževanja. V objektu so stanovanja.

Damjan Veršič1 teden

Preverili smo, na kak način se v občinah Šentilj, Lenart, Maribor, Ruše, Duplek in Sveta Trojica lotevajo gradnje kanalizacijskega omrežja in čistilnih naprav. Ali pri tem koristijo zgolj lastna proračunska sredstva ali se trudijo pridobiti tudi državni in evropski denar? Občinske uprave smo povprašali še o tačas aktualnih gradbiščih in načrtovanem na področju čiščenja in odvajanja odpadnih voda.

Damjan Veršič2 tedna

Ob prazniku občine Lenart so se tudi letos z občinskimi priznanji zahvalili tistim, ki so s svojim življenjem in delom pustili pečat pri razvoju občine. V nadaljevanju objavljamo letošnje nagrajence.

Damjan Veršič2 tedna

V okviru kriznega načrta v primeru epidemije so predvideli kapacitete za selitev stanovalcev. Tako bodo v skladu z načrtom in zaradi povečanja kapacitet rdeče cone okužene stanovalce selili v depandanso C, kjer je pripravljenih 53 postelj.

Uredništvo3 tedni

V videu si lahko ogledate, kako do DRIVE IN COVID-19 TOČKE ki so jo vzpostavili ob lenarškem zdravstvenem domu. Na tej točki dnevno odvzamejo do 40 brisov.

Damjan Veršič3 tedni

Obiskali smo Janeza Krambergerja, dolgoletnega župana občine Lenart, nekoč tudi poslanca, ki ni pozabil na svoje podeželske korenine. Kljub temu da mu dela v županski pisarni nikoli ne zmanjka, živi na govedorejsko-vinogradniški kmetiji, nekoč je bil celo terenski veterinar. Danes pa je med bolj zaslužnimi, da je občina Lenart zelo uspešna in obiskana.

Damjan Veršič4 tedni

Obsežna testiranja v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec pokazala pozitivne brise na koronavirus pri dveh stanovalcih in petih zaposlenih. V zavodu situacijo obvladujejo, obveščena je tudi lokalna skupnost.

Uredništvo1 mesec

Okužbe v Občini Lenart konkretno rastejo, a so na drugi val pripravljeni.

Uredništvo1 mesec

Preverili smo, kako poteka odvzem brisov in kako dolgo čakamo na rezultat testa. Primerjali smo mariborsko in gorenjsko regijo.

Damjan Veršič1 mesec