V julijski delovni akciji so prostovoljci TD Selnica ob Dravi poskrbeli za parkovne površine nekoč mogočnega dvorca, ki čaka na sanacijo.

Turistično društvo Selnica ob Dravi, ki od leta 2015 upravlja s parkom ob dvorcu Viltuš, je pred dnevi v parku izvedlo julijsko delovno akcijo, v okviru katere so pokosili zelenice, opleli gredice in opravili še nekaj drugih del. “Vso pokošeno travo tudi odpeljemo iz parka, ob tem pa poberemo še suhe veje, ki padejo z dreves, uredimo gredice, očistili pa smo tudi potok, iz katerega priteka voda v ribnik. V avgustovski delovni akciji pa bomo med drugim obrezovali grmovnice,” nam je povedala predsednica TD Selnica ob Dravi Ivanka Frešer. Kot je še dodala, jo pa jezi, da ekipa Arboretuma Volčji Potok, ki je v začetku januarja ob glavni cesti podrla štiri nevarna drevesa, še vedno ni odpeljala vejevja in drugih ostankov dreves. “To je dokaz, kako je Arboretum do leta 2015, preden smo mi prevzeli upravljanje parka, skrbel za to območje.”

V parku se v poletnem času ustavi veliko ljudi

Frešerjeva še dodaja, da se tudi v poletnem času v parku ustavi veliko ljudi, med njimi so tudi turisti, ki so seveda dobrodošli: “Ob tem pa apeliram na obiskovalce, naj za seboj ne puščajo odpadkov. Posebno težavo predstavljajo cigaretni ogorki, ki jih nekateri ne znajo pospraviti za seboj. Žal pa nepridipravi že vedno vlamljajo v objekt dvorca, običajno vstopajo vanj kar čez okna. Vse te vlome potem prijavimo policiji in lastniku gradu, kaj več pa ne moremo narediti.”