14°C

FOTO: Bi si zapomnili 406 mestno številko v 15. minutah? Mariborski dijak si je!

13.03.2018 ob 11:55 13.03.2018 ob 12:15
Evropski inovacijski center Univerzum Minerva Maribor je v sodelovanju z Nacionalnim svetom miselnih športov Slovenije, v soboto, 10. marca 2018 v Ljubljani, v soorganizaciji z Zavodom sv. Stanislava, OŠ Alojzija Šuštarja, izvedel že 10. odprto državno prvenstvo v pomnjenju »Memoriada 18«.

Na 10. odprtem državnem prvenstvu, ki je potekalo v soboto, 10. marca  pri soorganizatorki tekmovanja na OŠ Alojzija Šuštarja, se je v 10 disciplinah (pomnjenje obrazov in imen, naključnih števil, hitrih števil, govorjenih številk, abstraktnih slik, binarnih števil, naključnih besed, datumov zgodovine, kart in hitrih kart) po pravilih Svetovne organizacije miselnih športov (World Memory Sports Council) pomerilo 69 posameznikov in posameznic, ki se jim je uspelo preko predtekmovanj doseči odlične rezultate. Predtekmovanja so potekala v mesecu februarju na organizacijah, ki so vključene v mrežo MemoŠOL.

MemoŠOLA za napredek v sposobnosti pomnjenja

Projekt MemoŠOLA daje konkretne rezultate, saj je bil v tem letu izkazan največji napredek v sposobnosti pomnjenja tekmovalcev. Učitelji in učiteljice, ki so si pridobili naziv Memory trener, so namreč dosegli, da so njihovi varovanci dosegli 12 državnih rekordov in dvakrat izenačili obstoječe državne rekorde.

“Letos poteka četrto leto odkar smo na slovenskih šolah usposobili prve MemoryTrenerje in odkar izvajamo prvenstva v sodelovanju s soorganizatorji. Letos se je z gostoljubnostjo izkazala OŠ lojzija Šuštarja zato se jim na tej mestu prijazno zahvaljujem. Veseli nas, da miselni športi postajajo vedno bolj priljubljeni tudi v Sloveniji. Na tem mestu vabimo ostale šole, da se pridružijo k Mreži MemoŠOL (članstvo za šole je brezplačno), da bodo lahko tudi one širile uporabna znanja na njihove varovance. Vljudno vabljeni vsi, da se pridružijo miselnim atletom, ki se združujejo pod miselnim dežnikom Univerzum Minerva.” je povedal idejni oče tekmovanja Memoride mag. Peter Cokan, ki je tudi nekdanji tekmovalec miselnega tekmovanja.

Mariborski dijaki odlični na tekmovanju

Na tekmovanju je blestel mariborski dijak II. gimnazije, ki je na merjenju spomina dosegel neverjeten rezultat. V 15. minutah si je namreč zapomnil 406 mestno naključno številko in tako pometel s konkurenco v kategoriji odrasli, v kateri je sodelovalo 24 udeležencev. Na drugo mesto se je zavihtela Pia Krampl iz Prve gimnazije Maribor, medtem ko je bila odlična tudi Anja Korošec, prav tako iz Prve gimnazije Maribor, ki je v kategoriji Junior dosegla 3. mesto.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

GLASOVANJE: Izberite najboljši sladoled v našem mestu!

Čas je za glasovanje v izboru za najboljši sladoled v mestu.

Službe: Elektro Maribor nujno išče številne nove sodelavce

Podjetje išče delavce za območje Maribora, Ptuja, Slovenske BIstrice, Gornje Radgone in Murske So...

FOTO: To so kače, ki so trenutno v Mariboru in so nevarne

Pred dobrim tednom dni smo na našem spletnem portalu poročali o ugrizu kače.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Vijolice: Zgodba, ki se lahko rodi samo v Mariboru!

Nedelja na Koroški je razigrana, pravzaprav nogometno razigrana. Prihajajo namreč Vijolice! Jih ne...

FOTO: Poletni hiti Sigale ogreli množico na StellarBeat Festivalu

StellarBeat Music Festival je ob akumulacijskem jezeru v Rogozi poskrbel za vroč dan, ki se je prev...

Trik s katerim v nekaj sekundah postanete boljše volje

Kaj lahko naredite, ko ste na koncu z živci?