Pica je jed italijanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega v osnovi s paradižnikovimi pelati in sirom. Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Seveda dandanašnji na pice dodajamo vse mogoče dodatke, od različnih salam, do zelenjave in omak.

Mariborska picerija premagala vse

Novinarji spletnega medija Siol.net so opravili raziskavo kje v Sloveniji lahko dobimo najboljšo pico. Na prvo mesto, po njihovem izboru, se je uvrstila picerija La Pizzeria iz Maribora. Poleg odlične pice, je novinarje Siola navdušila tudi posebna zanimivost: »Odločili so se še za simpatično podrobnost – ob ogromni pici vam za rezanje prinesejo kar škarje.« Na njihov seznam so poleg mariborske La Pizzerie uvrstili še Garažo iz Ljubljane, Etno iz Divače, ter Verace in Gostilnico 5-6 kg iz Ljubljane.

Ljubezen do pice

»Moka, iz katere pripravljamo testo, ki za vzhajanje potrebuje en dan in eno noč, pelati brez vode in izbrano mocarelo z ravno prav maščobe. Naši picopeki so umetniki, zaljubljeni v pice, izbrana ekipa pa ima rada ljudi,« pa zapišejo na spletni strani La Pizzerie.