Pomlad in poletje sta letna časa, ko se na veliko organizirajo pikniki in druženja s hrano, zato je pomembno, da kupujemo kakovostno, pa tudi poceni.

Trgovina Tuš, ki je tudi izbrana trgovina zelo priljubljenega kuharskega šova MasterChef, vse do konca julija v svojih izbranih mariborskih trgovinah – Tuš supermarket Pobrežje, Radvanje, Maribor Jadranska in Planet Maribor Studenci, ponujajo in garantirajo najcenejše postreženo meso, ki je primerno za takrat, ko k sebi povabite družino in prijatelje ter na svojem žaru pripravite prave poslastice.

Kakovostno meso, tudi svinjsko, domače

V trgovinah Tuš obujajo tudi pristne okuse svinjine s projektom Pigi, kjer gre za svinjsko meso vzrejeno v Sloveniji, zagovarjajo pa sledljivost in nadzor ‘Od njive do mize’. Živali so krmljene samo z najboljšo in najkakovostnejšo lastno krmo, kar bistveno vpliva na kakovost in odličnost svinjskega mesa Pigi. “Pigi prašiči so rejeni v Sloveniji na lastnih farmah Skupine Panvita. Naša reja prašičev ne obremenjuje okolja, kar je pomembno dejstvo, ki ekološko osveščenemu potrošniku daje garancijo, da z nakupom in uživanjem svinjskega mesa PIGI ne povzroča obremenitev okolja,” pojasnjujejo pri TUŠ-u.

PIGI meso dosega nad 60 odstotno mesnatost pri prašičih, meso pa ima odlične senzorične lastnosti. Zaradi višjega odstotka mesa so deli prašičev, ki so običajno nekoliko bolj prepredeni z maščobnim tkivom, pri prašičih Pigi bolj mesnati. Pigiji so krmljeni z visokokakovostno krmo.

Zakaj je dobro uživati svinjsko meso?

Svinjsko meso pigi ima vsaj 22 odstotkov biološko kakovostnih beljakovin, 1 odstotek mineralov in mikroelementov, 2 odstotka maščob ter 15 odstotkov vode. A ustavimo se pri beljakovinah, ki so najpomembnejša sestavina mesa. Sestavljene so iz aminokislin, od katerih jih je kar 11 esencialnih in nepogrešljivih, kajti človeško telo jih samo ne more sintetizirati, nujno pa jih potrebuje za izgradnjo lastnih telesnih beljakovin, torej za rast, razvoj in normalno delovanje.

Glede na maščobno kislinsko sestavo je svinjsko meso bistveno bolj protektivno za naše ožilje kot katerokoli drugo meso, saj vsebuje bistveno ugodnejše razmerje med enkrat in večkrat nenasičenimi maščobami od drugih vrst mesa,” je povedala svetovalka za prehrano Andreja Širca Čampa.

Ne pozabite na marinado!

Marinada naj vsebuje predvsem kisle sestavine, saj le-te razbijejo proteine v mesu, ga mehčajo in vlažijo. Dobra marinada pa naj vsebuje predvsem olivno olje, sok agrumov, kis, vino, česen, čebulo, šalotko, sveže ali suhe zaimbe po želji, sladkor za uravnoteženje okusa in sol za okrepitev mesa. Z marinado pa moramo prekriti vso meso.

Pri Tušu pa še sporočajo: “Vzemite si čas, ko se odločite, da boste pripravljeni naše meso. Čas in veselje pri kuhanju zagotavljata uspeh in užitek ob jedi.