Če so v zimskih dneh prijetno topli domovi že skoraj samoumevni, pa to, da energija ne uhaja skozi stene, okna in vrata našega doma, ni. »Energetska varnost in učinkovitost ter udobje bivanja dandanes postajajo pomembnejši kot kdajkoli do sedaj,« so prepričani v podjetju Proen, ki skrbi za energetiko nepremičnin: »Če smo v preteklosti učinkovito rabo energije v naših domovih in zgradbah preveč zanemarjali oziroma na to nismo dali poudarka, bo v prihodnosti le-ta izjemnega pomena za bivanje v modernem okolju.«

Po vročem poletju, ko smo radi posedeli ob pihljanju hladilne naprave, pride na vrsto uživanje v toplini našega doma. Da nam bo tako v vročih kot hladnih mesecih prijetno in udobno, pa ni potrebno nameščati cele vrste dragih naprav, saj lahko za vse poskrbijo v podjetju Proen.

Učinkovita raba energije cilj za našo prihodnost

Vodilo podjetja je zagotavljanje vašega udobja in postavljanje novih trendov, ki premikajo meje energetike, se približujejo ciljem trajnostnega razvoja in varovanja okolja, v ospredju pa je vsekakor doseganje učinkovite rabe energije. V luči podnebnih sprememb in pojemanja količin neobnovljivih virov energije je taka strategija bolj prijazna tako našemu planetu kot vam, vašemu domu in dolgoročno gledano tudi vaši denarnici. V podjetju Proen bodo tako suvereno poskrbeli za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, vodovod in kanalizacijo ter toplotne črpalke.

Za več informacij vam je na razpolago tehnični direktor Matej Holcman, na tel. št.: 040 832 323

»V sodelovanju z domačimi in tujimi priznanimi partnerji našim strankam ponujamo celovite in profesionalne energetske rešitve na področju nepremičnin. S ciljnim delovanjem, nenehnim razvojem in vlaganjem v znanje ter s strokovno ekipo z večletnimi izkušnjami se uspešno soočamo z vedno novimi izzivi energetske učinkovitosti zgradb,« svoje delovanje opisujejo v podjetju Proen ter dodajo, da nudijo tehnične rešitve, ki so primerne tudi za najbolj zahtevne sisteme. V podjetju Proen bodo tako suvereno poskrbeli za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, vodovod in kanalizacijo ter toplotne črpalke.

Da bo dom vselej udoben in prijeten

Za prihajajoče hladne večere v podjetju priporočijo povsem preprosto rešitev, ki bo ob tem, da vas bo v zimskih dneh ogrela, poskrbela za poletno osvežitev in pripravo sanitarne tople vode – toplotno črpalko Panasonic Aquarea All in One generacije J, ki se s svojo energetsko učinkovitostjo uvršča v sam vrh tovrstnih sistemov.

Toplotna črpalka Panasonic Aquarea All in One generacije J se lahko pohvali z ekološkim hladilnim sredstvom R32, ki ima minimalen vpliv na okolje, hkrati pa naprava prinaša kar 5-letno garancijo na kompresor, ob nakupu pa lahko pridobite celo državno subvencijo Ekosklada.

Omenjena toplotna črpalka se lahko namreč pohvali z ekološkim hladilnim sredstvom R32, ki ima minimalen vpliv na okolje, hkrati pa naprava prinaša kar 5-letno garancijo na kompresor, ob nakupu pa lahko pridobite celo državno subvencijo Ekosklada.

O tem, kako pomembna je energetska učinkovitost, pa ne govorijo le besede, ampak bogate izkušnje podjetja, ki je pomagalo pri urejanju in zagotavljanju optimalne rabe energije številnih bolj poznanih zgradb. Ena Mariborčanom najbližjih je Vrtec Žitečka vas v Občini Duplek, o katerem smo pisali v enem od naših prispevkov v naslovom FOTO: Dupleški otroci danes v nov sodoben vrtec: https://maribor24.si/lokalno/duplek/foto-dupleski-otroci-danes-v-nov-sodoben-vrtec. Vrtec tako ni le sodoben in prijeten na pogled, ampak bo malim nadobudnežem zagotovil kar najboljše pogoje za preživljanje otroštva.

Za več informacij vam je na razpolago tehnični direktor Matej Holcman, na tel. št.: 040 832 323

Pa druge stavbe? Proen lahko v svoj listovnih »energetskih dosežkov« doda še Južno tribuno Ljudskega vrta, vile v Košakih, rekonstrukcijo strojnih instalacij poslovne zgradbe NKBM centrala in NKBM RCA Tezno, prvo fazo Hotela Habakuk, Grand Hotel Primus na Ptuju, energetsko obnovo ZD Ptuj in še veliko več.