Riba so okusne in zdrave, vendar jih mnogi neradi pripravljajo zaradi neprijetnega vonja, ki se med kuhanjem razširi po celotni hiši. Na srečo obstaja en učinkovit trik, s katerim lahko preprečite smrad in uživate v ribjih jedeh brez skrbi.

Če se želite prepričati, da bo riba vedno okusna, hiša pa ne bo smrdela, je ključno eno živilo - mleko.

Ribe pred kuhanjem za 20 minut namočite v mleko. Beljakovine v mleku se povežejo z nekaterimi maščobnimi kislinami rib, nevtralizirajo neprijeten vonj in ribo naredijo bolj okusno za ljudi, ki so občutljivi na močne ribje vonjave.

Po namakanju jo odstranite iz mleka, sperite in nato meso osušite s papirnatimi brisačkami. Nato lahko nadaljujete s kuhanjem rib na želeni način.

S to tehniko lahko uživate v slastnih ribah, ne da bi vas skrbelo, da boste zasmradili kuhinjo - ali celo hišo.