Mesti park v Mariboru bo 26. maja 2017 gostil operne arije. Iz SNG Maribor sporočajo, da bodo informacije o programu znane kmalu, že zdaj pa si lahko rezervirate zadnji petek v mesecu maju in se pridružite dirigentu Simonu Krečiču, ki vas bo popeljal v romantično noč.

V naravnem ambientu  mariborskega mestnega parka lahko doživite nepozabno romantično noč ob veličastnem zaključku operne sezone, ki jo zdaj že tradicionalno zaokrožujejo s koncertom najlepših opernih arij.

Obisk vedno odličen

“Moč besede, podkrepljena z izpovedno silovitostjo glasbe, se v idealnem sožitju z dramskim oziroma uprizoritvenim potencialom človeškega glasu udejanja prav v operi, ki je že od samega začetka doživljala številne preobrazbe in “revolucije”. Zaradi trdnega prepričanja, da sta kultura in umetnost pravica vseh in vsakogar, kakor tudi zaradi želje, da karseda širokemu občinstvu predstavimo vrhunce iz naših najuspešnejših opernih predstav,” so pojasnili v SNG-ju zakaj so se odločili za posebno prireditev na promenadi v Mestnem parku.

Da je bila njihova odločitev pred leti pravilna, so potrdili tudi Mariborčani, ki se na topel majski večer množično odpravijo na Operno noč v park. Tako se pričakuje da bo tudi letos.