Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 272 klicev.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 272 klicev, od tega 100 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali 15 kaznivih dejanj, 25 prometnih nesreč I. kategorije, 6 prometne nesreče II. kategorije v katerih se je 6 oseb lahko telesno poškodovalo in 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala, so sporočili iz PU Maribor. Ob tem so obravnavali tudi 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru.

Med izstopajočimi dogodki so mariborski policisti izpostavili tatvino, prometno nesrečo, nesrečo na smučišču ter družinsko nasilje.

KAZNIVA DEJANJA

3. 2. 2023 okrog 22. ure so policisti na Plinarniški ulici v Maribor med izvršitvijo kaznivega dejanja velike tatvine prijeli dva storilca. Storilca sta odtujila odpadne električne vodnike. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

NESREČA NA SMUČIŠČU

3. 2. 2023 v dopoldanskem času je na izteku sedežnice smučišča na območju mariborskega Pohorja padel smučar. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo.

Smučar je bil pravilno opremljen in je uporabljal zaščitno čelado. Policisti bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

PROMETNA NESREČA

3. 2. 2023 okrog 14. ure se je v naselju Maribor na Frankolovski ulici zgodila prometna nesreča z hudimi telesnimi poškodbami. Zaradi neprilagojene hitrosti voznika kolesa je voznik padel in se hudo telesno poškodoval. Zoper voznika kolesa sledi hitri postopek z odločbo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov.

VOZNIK POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti policijske postaje Ptuj so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven in sicer 0,61mg/l izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje in bodo zoper
njega podali obdolžilni predlog.

PRIDRŽANJE STORILCA

Policisti policijske postaje Slovenska Bistrica so intervenirali v stanovanju na območju Slovenske Bistrice zaradi spora med družinskimi člani. Da so vzpostavili red in mir so morali storilca pridržati. Zaradi kršite reda in miru so mu izdali plačilni nalog.