Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 303 klicev, od tega 95 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Slika je simbolična

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 303 klicev, od tega 95 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje  policije. V tem času so obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 18 kaznivih dejanj,

– 10 prometnih nesreč I. kategorije,

– dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,

– tri povoženja živali,

– enega kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki ga je vozil,

– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru in osem na javnem kraju.

Po avtocesti v napačno smer

Ob 5. uri so bili policisti obveščeni o vožnji v napačni smer po avtocesti A1, od avtocestnega izvoza Maribor – center, v smeri proti Šentilju. K sreči pri tem ni prišlo do trčenja, starejšo voznico pa so policisti PPP Maribor ustavili na avtocesti, izven naselja Dragučova. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njo sledi obdolžilni predlog.

“Vozniki, ki opazijo vožnjo v napačno smer po avtocesti, naj takoj zmanjšajo hitrost, vključijo vse štiri smernike in se umaknejo takemu vozilu. Takoj, ko je varno, naj o taki vožnji tudi čim prej obvestijo policijo na številko 113,” so sporočili s PU Maribor.