Povzročitelj nesreče, ki je prehiteval, je lažje poškodovan.

Danes,  nekaj  čez  16.  uro,  se  je izven naselja Štore, zgodila prometna nesreča,  zaradi  posledic katere je na kraju umrl 46-letni voznik osebnega vozila.

“Po  prvih  podatkih  je  do prometne nesreče prišlo, ker je 46-letni voznik osebnega  vozila, ki je vozil iz smeri Štor proti Šentjurju, v levem ovinku prehiteval  vozilo pred seboj in pri tem trčil v tovorno vozilo,  s katerim je  naproti   pripeljal  20-letni  voznik.  Po  trčenju  je  tovorno vozilo silovito  odbilo  na  levi  vozni  pas,  kjer  je trčilo v tretje udeleženo vozilo,  s  katerim  je   nasproti  pravilno pripeljal,  prav tako 46-letni voznik.”

“46-letni  voznik,  ki  je  pravilno  vozil  iz  smeri  Celja proti Šentjurju,   se  je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju
umrl.  46-letni  voznik  osebnega vozila, povzročitelj prometne nesreče  in 20-letni voznik tovornega vozila sta po prvih podatkih lažje poškodovana,” so sporočili s PU Celje.

Foto: FB Promet za Štajersko

Bodite previdni na cesti

To  je  letošnja  druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju umrlo sedem ljudi.

“Vse udeležence cestnega prometa opozarjamo na strpno in previdno vožnjo ter spoštovanje cestno prometnih predpisov in voznih razmer,” še poudarjajo.