V prometni nesreči tik za mejnim prehodom v Šentilju naj bi po podatkih avstrijske policije umrl 42-letni bosanski državljan na motorju.

Na A9, avtocesti Phyrn pri Spielfeldu, med mejnima prehodoma Slovenije proti Avstriji v Šentilju, je sinoči malo pred 21. uro prišlo do hude prometne nesreče s smrtnim izidom.

V trčenju udeležena tri vozila

V hudi prometni nesreči je umrl motorist, v trčenju pa so bila udeležena tri vozila. Po podatkih policije je bil slovenski voznik vozil močno pijan.

Tožilstvo odredilo obdukcijo pokojnika

Do trka je prišlo, ko je po podatkih policije močno opit Slovenec trčil v zadnji del bosanskega voznika pred seboj. Vozilo je bilo potisnilo proti avtomobilu latvijskega para in ga po trčenju odbilo na betonsko pregrado. 42-letni bosanski državljan na motorju je utrpel smrtne poškodbe, tožilstvo iz avstrijskega Gradca pa je odredilo obdukcijo pokojnika.

Slovenec ostal na zdravljenju

31-letni Slovenec je utrpel hude telesne poškodbe, zato so ga morali pripeljati v bolnišnico v Wagni, kjer je ostal na zdravljenju. Po mnenju preiskovalnih uradnikov je bil močno pijan, medtem ko sta latvijski voznik in njegova žena ostala poškodovana. Promet je približno tri ure potekal po obvozni poti.