Čeprav je bil medijske pozornosti vajen, ga je nenadna popularnost presenetila, pred kamerami pa mu je bilo tudi nerodno. Z Gregorjem Čeglajem smo spregovorili tudi o njegovih prihodnjih podvigih v tujini, ali lahko preživi zveza, ki je nastala pred kamero in kakšno družino si želi.

Postaven, simpatičen in seveda samski, trije atributi, ki so k sodelovanju v šovu Sanjski moški pritegnili tekmovalke, sicer pa pred male zaslone zvabili (in prikovali) rekordno število gledalcev. Kamere so sicer ugasnile, a za Gregorja Čeglaja, aktualnega sanjskega moškega, vsega dogajanja, povezanega z oddajo, nikakor ni konec. Ponudbe, tako poslovne kot tudi zasebne, se kar vrstijo, poleg številnih oboževalcev pa nastaja tudi dolg seznam  ugibanj, kdo sploh Gregor je in ali je res sanjski ali le samski.

Kakšno je življenje po zaključenem šovu Sanjski moški?

Predvsem zelo pestro, vedel sem, v kaj se podajam, ampak je vendarle preseglo moja pričakovanja. Vajen sem bil medijske pozornosti, vendar se sedaj dogaja veliko več, kot se je v preteklosti. Počasi se privajam. So lepi in malo manj lepi trenutki, zanimivo je, da se hitro pojavi kak neresničen trač, a tako pač je. Čim bolj mirno se moram s tem sprijazniti, kar je včasih zelo težko. So pa tudi zelo lepi trenutki, če se lahko s kom slikam in mu tako polepšam dan, sem za to še toliko bolj hvaležen.

Zdi se, da so nekatere tekmovalke težko prenesle vašo zavrnitev. Kako se soočate z njihovimi predvsem negativnimi odzivi?

Ko je govora o čustvih in zavrnitvah, se dogajajo stvari, ki jih ne bi pričakoval. Tudi dekleta so me velikokrat presenetila s svojimi odzivi in reakcijami. Marsikdaj se mi je njihovo obnašanje zdelo nelogično, a ko pomislim bolje, da so posredi čustva, pa zadeva dobi povsem drug pomen.

Mislim, da če najdeš pravo osebo, tudi pred kamerami, se zveza lahko obnese in nadaljuje. Ni pomembno, kje jo srečaš, pomembno je le, da srečaš tisto, ki jo iščeš. Tudi jaz sem verjel, da bi jo lahko našel, da bi lahko z njo ostal vse življenje, čeprav sva se srečala pred kamerami, ampak sem ugotovil, da je zelo majhna verjetnost. Prepustil sem se, a se pač ni izšlo.

Z Anjo se zveza ni izšla. Je sploh mogoče obdržati razmerje, ki je nastalo pred kamerami?

Mislim, da če najdeš pravo osebo, tudi pred kamerami, se zveza lahko obnese in nadaljuje. Ni pomembno, kje jo srečaš, pomembno je le, da srečaš tisto, ki jo iščeš. Tudi jaz sem verjel, da bi jo lahko našel, da bi lahko z njo ostal vse življenje, čeprav sva se srečala pred kamerami, ampak sem ugotovil, da je zelo majhna verjetnost. Prepustil sem se, a se pač ni izšlo.

Smo v šovu videli pravega Gregorja, ali skrivate še kakšnega asa v rokavu?

Mislim, da sem pokazal to, kar sem, ker v šovu dejansko ne moreš igrati. Si to, kar si. Zagotovo bi lahko pokazal kakšno malenkost več, tudi na zmenkih, lahko bi se še bolj izkazal, kaj lahko ženski ponudim, tako da as bi se še našel.”

V mislih sem imel iti v Ameriko, kjer bi preizkusil pred kamero v produkciji in v novinarstvu, vendar ne bom prehiteval. Glede na napovedan novi val koronavirusa, se bom prilagodil.

Vam je bilo kdaj neprijetno pred kamerami?

Zavedal sem se, da vstopam v šov, da bodo pred kamerami zmenki, tako da je bilo včasih neprijetno govoriti o določeni temi, se poljubljati pred kamero, ampak ko se sprostiš, zadeve stečejo kar same. Če bi preveč razmišljal, kaj bom govoril in kako se bom obnašal, to ne bi bil jaz, zato sem bil to, kar sem in ja, včasih je bilo tudi neprijetno.

Je bil namen za vstop v šov iskren, torej iskanje sorodne duše, ali je šlo za iskanje pozornosti?

Mislim, da če greš v šov, da iščeš promocijo, vsaj jaz kot moški, ki mora vse voditi, se to hitro opazi. Če ne greš s pristnimi nameni, ne moreš tako odigrati, da bi ljudje mislili, da si bil pristen. Šel sem z enim in edinim razlogom, torej da najdem bodočo mater malih Čeglajčkov, zavedal sem se, da je možno, da je ne najdem ali pa da jo. Na promocijo sploh nisem pomislil. Vedel sem, da bo hkrati s pojavom v šovu prepoznavnost prišla kar sama od sebe, a nikakor si nisem mogel predstavljati, da bomo vsi deležni tolikšne medijske podpore in promocije nasploh. Edini razlog je bil torej, da se v šovu pojavim zaradi bodočega dekleta.

Koliko bo torej »malih Čeglajčkov«?

Zelo vesel bi bil z dvema, nič ne bo narobe tudi če bodo trije, to pa se mi zdi dovolj. Sicer pa, kar bo, bo.

Če veš, kaj iščeš in se ne boš sprijaznil z nečim, kar ni točno to, kar bi rad, ne pristajaš na kompromise. Sem zvest sam sebi, vem kaj bi rad in verjamem v to, da bom to dobil. Ne mudi se mi nikamor, ko bo prišlo, bo.

Kaj načrtujete v prihodnje?

V mislih sem imel iti v Ameriko, kjer bi preizkusil pred kamero v produkciji in v novinarstvu, vendar ne bom prehiteval. Glede na napovedan novi val koronavirusa se bom prilagodil.

Ste že bili na dopustu letos?

Bil sem štiri dni v Dubrovniku in Črni gori, moj dopust naj bi bil 24. julija, ampak je zaradi ukrepov odpadel. Namesto grške obale, kot sem prvotno načrtoval, bom obiskal hrvaško.

V šov ste vstopili samski in ga pravzaprav sklenili samski. Kje se skriva razlog?

Če veš, kaj iščeš in se ne boš sprijaznil z nečim, kar ni točno to, kar bi rad, ne pristajaš na kompromise. Sem zvest sam sebi, vem kaj bi rad in verjamem, da bom to dobil. Ne mudi se mi nikamor, ko bo prišlo, bo.

Kako ste prišli do tega spoznanja?

Preden se nekdo poda na resno pot, potrebuje izkušnje, a ne le v smislu, da bi menjaval dekleta, ampak moraš spoznati veliko ljudi, spoznaš, kako se obnašajo in kaj nato ugaja tebi. Ne potrebuješ dvajset deklet, da ugotoviš, kaj ti odgovarja. Na podlagi odnosa z znanci, prijatelji, kolegi, ugotoviš, kaj je zate in kaj iščeš pri drugih. Verjamem, da vse zgodi z razlogom in čakam, da tudi zame enkrat posije sonce.