Poleg nastopa skupine Orlek, ki praznuje 30 let delovanja bomo videli novo uspešnico mariborskega baleta Hora – Cantata, organiziran je 41. kolesarski maraton okoli Pohorja, predstavil se bo Marko Gobler z Ezl ekom, svojo predstavo bo imel profesor Kuzman mlajši.

Legendarni Orleki letos praznujejo 30-letnico neprekinjenega delovanja. V tem času so izdali preko 10 albumov, posneli okrog 20 videospotov in izvedli okrog 1.000 koncertov, od tega 65 v tujini. Igrali so na vseh kontinentih, razen v Afriki, najraje imajo seveda domačo publiko v Sloveniji. Danes se jim bodo na Festivalu Lent na Večerovem odru ob 30-letnici delovanja pridružili še 6pack Čukur in Big band Zagorje. Pred njimi bodo na Večerovem odru nastopili hrvaški Cinkuši.

Bogata ponudba tudi na drugih prizoriščih

Danes bomo videli tudi plesno predstavo »Nogabuta« na odru Triglav, na Glavnem trgu prisluhnili zboru Sankofa v katerem sodelujejo v Sloveniji živeči Afričani ter njihovi potomci in prijatelji, Godalni kvartet Al Fine bo nastopil pri Fontani na Lentu, v KMŠ skupini Anomalo iz Ptuja in The Takeover iz Celja, v atrija Žičkega dvora bo DJ Saturday Simon, v Minoritih – Odru Nove KBM bomo videli Lada Bizovičarja in Janeza Hočevarja – Rifle s komedijo Čakalnica, v GT22 bomo podoživeli legendarno risanko Baltazar skozi vizualno zvočne variacije ter ostale.

Celoten program današnjega dne in celotnega festivala je dosegljiv na spletni strani Festivala Lent